Ja det var trettio grader kallt, sju mil hem och inga vantar........



.....osv, nej det var det väl inte men i alla fal arton grader kallt i morse. Förr kändes det  på morgonen när man kom ner i köket när temperaturen gick under - femton,  men nu har vi övergått till pellets så det är en varm och mysig känsla i hela huset även när det är - tjugofem grader ute, så man blir ofta lite småchockad när man tittar till på termometern.

Idag har jag en ledig fredag, så jag ska pyssla lite här hemma. Tror faktiskt att jag ska baka lite, en efterrätt till kvällens middag och matbröd (sirapslimpa).
Jobbar hela helgen så för övrigt blir det lungt, ingen drinkkväll  med droggklubben den här helgen alltså


Sovmorgon

Idag hade jag sovmorgon....ooohhhh vad det var skönt, jag tror att jag behövde det . En som däremot inte tyckte att jag skulle sova när Den yngsta stökade i köket var Katten,Klockan 7.13 landade hon på min mage med ett långt mjaaooo, hon brukar göra så när jag inte vaknar till klockradion också ( i och för sig bra när man håller på att försova sig ), så det var bara till att följa med ner.
Ja, jag är nöjd åndå, 7.13 är längre jag brukar sova ,så jag känner mig helt utvilad.

Idag ska jag vara lite social och fika med f.d jobbisar, vet inte om det blir en eller två men det ska bli skoj att träffas och skvallra lite, det var stax före jul senast, usch vad tiden skenar iväg snart är det ju vår för sjutton!



Hur kul är det?

En husvagn mitt på en stor arbetsplats, ingen toalett i husvagnen ( den finns utanför i en byggvagn), ingen som kan stå för markservicen( byta spyhink och komma med blåbärssoppa m m), det är väl inget vidare liv................, men det är livet för Mannen just nu, därborta, stackarn.



...i morgon ska jag sova läääänge.....

Så säger jag till mina nära och kära varje gång jag är ledig dagen efter. Och hur blir det ? jo, jag är uppe precis lika tidigt som när jag jobbar, jaa kanske inte fyra på morgonen men näst intill, sex är jag garanterat uppe, vardag som helg.
Nu är det ju en annan känsla ändå att vara uppe tidigt och kunna slasa omkring i morgonrocken tills klockan blir det den borde vara när man vaknade, och att behöva stressa iväg till jobbet, men ändå, lite mer sömn skulle jag nog må bra av , men sova får jag göra sen, tids nog.



...jag är så trött......

...så jag orkar inte blogga. När jag jobbar frukost, vilket jag gjort de senaste dagarna, så börjar jag 6. 30. Och för att vara på jobbet då så åker jag kl. 6.00, alltså måste jag gå¨upp 4.30 för att hinna duscha,  ta min kopp kaffe under pläden mm.
Jag kan nämligen inte stressa på morgonen, jag går hellre upp lite tidigare så att jag hinner med den där koppen kaffe framför tv n i nästan en timme, ja det är sant!. Jag är verkligen en idiot som får skylla mig själv! I morgon börjar jag 6.00! så i morgon får jag alltså gå upp 4.00, ha ha vilket skämt va? ja ja någon kanske tänker på mig, någon som mot förmodan vrider sig i sömnen och vaknar till för ett ögonblick ...så där vid 4- tiden zzzzzzzzz.....







En kopp te, en filt och en bra bok.....

....det är vad som gäller just nu



Snö, snö och åter snö

Snön vräker ner, jag har feber, ont i huvudet och massor att göra. Familjen åker till Falun och dansar( inte Mannen, men han kanske skulle behöva det!:) och  eftersom de samåker för det mesta så blir det utelunch för de, så att Mannen hinner iväg och repa direkt efter hemkomst. Så jag får sitta här med mitt dunkande huvud, kallsvettningar och alla mina tusen saker att göra . Eller.... kanske... Äh...föresten, jag skiter i allt jag ska göra och så är jag bara sjuk istället, jag menar jag ska ju jobba imorgon så jag måste ju kurera mig lite. Ja då blev det till att bädda ner sig och på sin höjd värma lite rester sen gårdagens middag, ohh vad skönt det blev, bara men tog sitt förnuft till fånga, och lyssnade på kroppen.



Jag är ju inte helt ensam, Allis är ju hemma också


...undrar om han har accordslön?.....

....för han har onekligen fått mycket gjort under sina tjugofyra timmar som president.  Han har stoppat alla förhandlingar mot fångarna på Guantanamo fängelset i etthundratjugo dagar, vilket kan i  vara en början till stängning av fånglägret. Han har också meddelat Vita huset att han och hans medarbetare inte kommer att få några lönelyft på att bra tag framöver, och han har redan startat förhandlingat med Israel och Palestina nere på västbanken, så... nog måsta han jobba på accord?...eller?....

På nåt sätt känns han trygg i alla fall, kan någon få  " Det stora landet" på fötter, så känns det som  om det är Barack Obama



...och nu har min lilla mamma vaknat också....



...som en ny människa med en utbytt höftkula, så nu blir det till att svänga ordentligt på hipsen i cha chan´n.



Här är  hon cha cha drottningen


Nu är hon återhämtad....

....min föredetta magsjuka, tedrickande lilla plugghäst


Är det verkligen samma altan?

I somras...






I dag....



Idag vill inte ens katten gå ut..

..och jag klandrar henne inte. Bilen är översnöad och uppfarten skulle absolut behöva skottas( men jag tänker inte sysselsätta mig med det förrän det inte kommer en enda snöflinga ned från skyn). Grannen håller på nu när det snöar som värst , men men, han är pensionär och har inte så mycket annat vettigt för sig ( tycker annars att det vore ganska vettigt av honom att skotta av min uppfart också!)

Min yngsta är i alla fall på bättringvägen och har fått i sig lite blåbärssoppa idag och fått behålla det. Vi får se om jag klarar mig, jag har rengjort toalett, handfat, tangentbord och telefoner m m med klorin på morgonen så "magsjukebasseluskerna" borde vara ett minne blott vid det här laget. Men.. man ska aldrig säga aldrig..



....inte hundtassar....

Det är det här mönstret på tapeten, på de små bilderna såg det ut som hundtassar, det är det inte.



En liten uppdatering....för mor....


Snön faller .......

Jaha, då var det full vinter igen då. Jag är redan hur trött som helst på vintern, och det är bara januari än.
Jag vill ha vår och sommar så att det börjar växa i och gro i alla trädgårdar och alla människor är ute på sina tomter och pysslar, det är livskvalitet det! det här som är nu när alla sitter inne i sina stugor och man knappt pratar med en människa det är bara en enda lång transportsträcka fram till man kan ta sin kaffekopp och sätta sig i lä vid husknuten och sträcka ansikte mot de första varma vårstrålarna, som sagt det är livskvalitet det!

Någon som jag däremot inte tror känner av någon livskvalitet just idag är min yngsta som kom hem från skolan på morgonen och kände sig trött och hängig, det tog inte så lång tid innan hon var tvungen att ila in på toaletten och kasta upp det lilla hon hade stoppat i sig tidigare till frukost.
Magsjuka är inte det hon uppskattar mest här i världen, stackarn.



Rosor till henne, varsågod sippan



 

Faluflanering

Denna söndag har vi ( jag, Mannen och  Den yngsta) , flanerat på Faluns gator och torg. Hon har dansträning i Falun på söndagar och eftersom de har börjat med söndagsöppet i de två galleriorna, så passade jag  och Mannen på att följa med och kika lite i butiker medans hon dansade.En trevlig lunch på en Kina restaurang blev det också.

Det blev faktiskt några små inköp även idag , tänk vad lätt det är att hitta saker om man inte hade en aaaning om att man behövde, såsom Väggkrokar att sätta i badrummet, gummistövlar, matta, en rulle svart/vit tapet till en fondvägg .


Den dansande dottern//


Seglördag...

Idag har jag en slappardag. Alltså jag menar verkligen slappardag. Jag ligger i soffan och tittar på hela veckans repriser och tycker att det är jättemysigt! Jag har faktiskt sträckt mig så långt att jag har lagat lite lunch till familjen, men när den var överstökad så intog jag snabbt soffposition igen.
Vid halvsex tiden ska jag försöka få på mig jackan och sätta mig i bilen och köra ut min yngsta och hennes kompisar till en fjärde kompis  som ska ha fest , men efter det ska jag återgå till soffan igen. Måste faktiskt påpeka att det är ytterst sällsynt att jag agerar soffpotatis, min omgivning brukar faktiskt be mig - men snälla kan du sitta still en stund!
Så det är med gott samvete som jag tar upp hela soffan idag, trots att jag inte ät sjutton år utan fyrtio plus!


Vinterns dag.....

Ja det är tvära kast i vädret må jag säga. Ena da`n är det vårkänslor och Tulpanens dag, och andra dagen -20 grader. Måste säga att jag föredrar tulpaner.
Idag är Mannen hemma, vilket han alltid är på fredagar, så idag har det varit storhandling och garagestädning.
I kväll ska vi lyxa till det och äta plankstek tilsammans med P-O och Kickelina. Sen bllir det nog lite nostalgidrinkar också, nån San Fransisco och nån White Lady tror jag faktiskt att det kan bli.

Lycka till vill jag säga till min Äldsta också som har en stor tenta i eftermiddag.


Tulpanens dag

Idag är det tulpanens dag, ja ja det finns ju kanelbullens dag så varför inte? allt är ju ändå i kommersiellt syfte, vi köper mer kanelbullar och mer tulpaner och då blir alla handlare glada.
Jag påpekade för min yngsta att det var tulpanens dag idag vid frukostbordet, och att det kändes som lite vår i luften en dag som denna men hon svarade bara - kanelbullens dag är bättre.
Tycker hon ja.



I en av städpauserna drömde jag mig tillbaks till sommaren....




Faktiskt ett bra sätt att motionera...

Jag måsste säga att stavgången var över all förväntan. Det är ett trevligt sätt att få frisk luft och röra på sig utan att man behöver ta ut sig och bli andfådd, sen blev jag faktiskt svettig på köpet, om det berodde på effektiv gång eller för varma kläder ska jag låta vara osagt. Jag som älskar att titta på hus och gårdar tycker  att det var ett bra sätt att förena nytta med nöje.
I dag ska jag faktiskt  bara vara hemmafru ( eller det kan jag ju aldrig bli eftersom jag inte ät gift, men jag ska vara hemmasambo :) ), och göra alla de sysslor som inkluderar den titeln, d  v s dammsuga, torka golv. tvätta, stryka, laga mat, förhöra läxor mm (eller föresten det är ju vad alla vi mammor gör ivår vardag , även när vi jobbar) det var bara det att det kändes konstigt att bara ha det på schemat idag.


....och jag har såna här också

Idag är det fyra grader varmt, ingen snö och is och det blåser lite mindre, så i dag ska jag ta tag i stavgången. Jag har fått ett par riktiga gångstavar och måste naturligtvis prova dem,
Annars är det mesta som vanligt, det är märkligt hur snabbt man åregår till vardagen.
Julen är änligen bortplockad ( det gjorde jag faktiskt redan  i fredags), och jag har släppt in våren i huset. Det är en fantastiskt härlig känsla att  få packa ner all jul i lådor, torka ur fönstren och stålla en härlig bukett tulpaner mitt på bordet, det är i alla fall lite själavård för mig


Jag har en sån här.....

För två år sen köpte vi en Orbitrek, en Orbitrek Elite. Hela familjen skulle trimmas och vi skulle bli sååå snygga.
Den står på en bra plats, en så bra plats att den faktiskt knappt syns, eller, om man vill se den så ser man den. Idag såg jag den och jag tänkte så här , om jag passar på att skapa ett beroende av denna maskin den här veckan när det är lungt på jobbet, så kanske man vill använda den fortsättningsvis. Ja ja vi får se , som ni vet är jag inte så förtjust i massa måsten


Så här blev källaren föresten


Lyxdagen dröjer sig kvar lite..

Just nu känns det som om jag gnällde lite i onödan vad gäller de sällsynta lyxdagarna i mitt liv. Idag verkar det som om jag faktiskt får en till sån dag. Hotellet går nämligen lite på sparlåga pg a renovering ett par veckor framåt så det är inte några konferanser inbokade, så jag kanske får några lugna dagar framöver, Ja lite finns det säkert att pyssla med där men det verkar inte bli full arbetsvecka, både på gott och ont faktiskt ( man behöver ju inkassera lite så här efter julklappshandel och nyårsfirande), vi får hoppas att Mannen har fullt upp i stället. Men jag måste erkänna att jag faktiskt tycker att man ska kämpa lite extra så här efter jul när det har varit stora och många iköp, då behöver man landa lite och komma tillbaka till verkligheten . Man kan faktiskt tala om för sina barn att - nu får vi leva  sparsamt att tag, kanske planera inköpen och verkligen tänka  ekonomi( hushållning).
Jag tror de mår bra av det.

Nu är den förbi...lyxdagen

Ja det blev en skön söndag som jag hade på känn i morse. Källaren är klar, Den äldsta har gett sig av och kommit fram till Sundsvall välbehållen ( lite hönsmamma är jag), och Den yngsta har anlänt från helgens dansläger trött och öm i alla muskler, hon somnade efter en timme i soffan. Ja nu är det skola imorgon, Mannen åker och jobbar och vardagen är här, säkert får man vänta ett tag på nästa lyxdag, men, jag är glad för den jag fick idag

Ledig Söndag

Tänk vad man omvärderar saker och ting. Om jag skulle få frågan - vad tycker du är lyx?, så skulle jag säga - lyx för mig är när jag vaknar upp på morgonen och jag är helt ledig och har absolut ingenting inplanerat för dagen. Jag kan ägna mig åt precis vad jag vill, inga måsten inga plikter, det är lyx för mig! Idag är en sån dag, och den ska jag viga åt målning, och styling, ja, vi ska lägga sista "touchen" på vår nya källare som har blivit vit och fin istället för dalablå. Vi har även införskaffat lite nya tavlor, mattor och annat smått och gott som kommer att fräscha upp den annars så dystra källaren. Sen ska jag vinka adjö till min äldsta, som åker tillbaka till Sundsvall för vidare studier efter julledighet på universitetet där, men som snart kommer hem igen tack och lov. Någon timme senare hämtar jag hem min yngsta som har tillbringat helgen i Rättvik på dansläger. Ja, det ser ut att bli en skön dag.

Jag har funderat..

...Ibland känner jag ett stort behov att få skriva av mig, ja  som när man var ung ( yngre!) och man varje kväll skrev om dagens händelser i dagboken.
Jag har saknat det , så här kommer jag att  skriva ner tankar och händelser runt mig  som person och min familj just i den fas i livet där jag nu befinner mig, nämligen den mogna åldern fyrtio plus.

RSS 2.0