Det är över nu......


Det blev tömning av altan idag på min "har inget att göra" dag. Det känns alltid lika skönt när blommor, trädgårdsmöbler och parasoller är bortplockat och står färdigt för snön!!!!
Det känns lite tomt men var sak har sin tid.


 


Så här är det när altanen är som härligast



 

 

Idag är allt bortplockat


Ledig!!!



Idag är det en sån dag som inte är alltför vanlig i mitt liv. Jag är ledig och vet inte vad jag ska hitta på.
Ikväll ska jag på F-möte, men hela dagen ska jag göra.....ingenting!!!
Jag har några saker jag SKULLE kunna göra OM JAG VILL, men jag tror inte att jag vill! ( härlig tanke!)
Just nu i detta skrivande kommer det upp fler och fler saker i huvudet som jag skulle kunna göra, ha ha tänk hur man är i alla fall!, men jag får se, jag tar mig nog en lång promenad och njuter av den soliga, om än lite kyligare morgon och kanske stannar jag till på ett cafè och tar en morgonfika!..........hmmm....lyxhustru.....



Vardagen rullar på.......


.....fastän det är  söndag, och det är sååå skönt. Idag är det som vanligt dansträning för Den yngsta i Falun, och vi åker med och promenerar medans hon dansar.
Nu börjar ju så smått min uppladdning för Vasaloppet 2011!
Lite promenader och cykling, och i julklapp köper jag mig ett par bra längdskidor och sen blir det till att nöta i skidspåret i vinter, känns peppande faktiskt! .Hoppas på en snörik och lagom kall vinter, om jag får önska mig även det i julklapp så blir det : 1 meter snö januari-mars, 5 grader kallt och sol på dagarna, och 10 grader på natten, ja tack God Jul på mig!


Lite mindre av de varorna framöver blir de nog:)

 

 


Idag lämnar hon landet!......eller...länet!


....men det känns lite som om hon faktiskt lämnar landet, Den äldsta åker tillbaka till studieorten, trettio mil bort.
Igår hade vi en liten "ses snart igen" middag på Grekisk restaurang, jättegott och mysigt, och i eftermiddag glider hon iväg upp i landet, ja det är bara en  månad till vi ses igen!
 Annars lunkar vardagen vidare, slutar tidigt imorgon och då åker vi till Mannens lillebrors sommarställe i Eskilstuna och hälsar på, ska bli skoj att se hur de har det där.
 Sen är man ledig till onsdag, och från tisdag sätter höstträningen igång, med raska promenader med grannen, cykling på innecykeln och gympass, känns skönt att ta tag i faktiskt, ärligt!......................





                                                                                 



Oj, Oj, Oj!!!!!!!!


En av min trogna läsare börjar bli LITE hotfull i sina kommantarer, ...SKRIV NÅT DÅÅÅÅ!!!!!!!!, jag känner att jag måste skriva ett nytt inlägg!!!, NU!!!!!

Sen sist har det hänt en hel del faktiskt. I fredags bar det av till huvudstaden för att möta upp släkten och tillsammans med de ta sig ut på havet och till Helsinki!.
Två dygn med trevligt sällskap, musik, god mat och gratulationer, ja anledningen till att vi skulle umgås allihop just den här helgen var ju naturligtvis Mannens nalkande 50-årsdag!!. Och eftersom han fullkomligt älskar kryssningskonceptet, så var det självklart att det var precis så han ville ha det!, och det blev såååå lyckat!!!Tack alla än en gång för en supermysig helg!!!

Födelseddagen ( igår!) firades i en lugnare miljö med familjen ( + en överaskande bror och svägerska, som åkte från Stockholm för att sitta vid vårt bokade bord när vi anlände!:)), med fantastisk mat på Jöns Anders gården i Rättvik!!, jag rekomenderar det verkligen!! Urmysigt!!
Ja, så nu är den födelsedagen avklarad och färdig, han börjar redan se lite trött och sliten ut, lite stelare har han nog också blivit, men, det kan ju även vara tillfälliga sviter efter just helgens bravader, jag får verkligen hoppas det!!!

Ja, nu är det i alla fall vanlig vardag igen och det känns riktigt skönt, skolan är igång, jobbet flyter på och turisterna har lämnat oss får den här gången, och jag saknar de inte alls när jag ska parkera och handla!!







Födelsedagssbarnet med barnbarn i poolen

" Dubbelfika"


Som alltid när det är Tisdag så träffas vi fd jobbisar och fikar och skvallrar lite. Idag  blev det en "dubbelfikadate".
Det är fd jobbisar från en arbetsplats som jag brukar fika med varje Tisdag, och det är på förmiddagen. Men idag hade jag även bestämt med en fd jobbis från en annan arbetsplats att vi skulle ta en fika på eftermiddagen, så idag har det inte blivit mycket vettigt gjort kan jag ärligt säga ( i och för sig kan det väl vara vettigt att hålla sig uppdaterad om vad som händer med folk och fä runt omking en, eller ja, skvallra helt enkelt!), men det har i alla fall varit en skön och smakfull dag, kaffe och ostfralla vid första daten, och paj med grönsallad  vid andra daten, riktigt mysigt!.

Annars så fick jag och Den yngsta ett ryck igår och plockade av våra körsbärsträd, det vi kom åt.
Så på kvällen kokade jag  tjugo liter bär, vilket genererade i drygt tio liter färdig saft, och det UTAN saftmaja!
Kan vara intressant att veta att den största kastrullen jag har är på 4 liter, jag fick alltså göra samma procedur fem ggr innan alla bär blivit saft!.
Men nu är saft förrådet påfyllt!






Helgen är över .........


.....och nu väntar två dagars ledighet. Det känns som att jag behöver det faktiskt.

Imorgon ska det fixas lite till nästa helg, då Mannen fyller jämt och vi ska ut med  släkten på havet. Det mesta är naturligtvis gjort, men det ska väl finslipas lite och så ska jag väl köpa något nytt att sätta på mig (..och Mannen!).

Den yngsta har kommit hem från ett lyckat dansläger,och Den äldsta har det kanon på Kreta, 30 grader varmt och soligt.
Det är bara mig som det är lite synd om just nu , som måste "dras" med en så "gammal gubbe", men men , man får försöka gjöra det bästa av situationen, han kommer ju fortfarande ihåg vad jag heter, han äter fortfarande själv och han pallrar sig iväg på toaletten när det trycker på alldeles på egenhand, så man får vara glad för det lilla :=))


De är ju aldrig hemma........


I måndags morse så skickade jag iväg Den yngsta till huvudstaden för en vistelse där med "tjejgänget". Igår hämtade jag hem henne vid tåget , och  väl hemkommen vinkade jag av Den äldsta som ger sig iväg till Kreta idag ( gode gud, måtte det gå bra med alla dessa greker! ).
Om en och en halv timme blir Den yngsta återigen upphämtad för att bege sig till Rättvik( i och för sig inte sååå långt!) på dansläger till lördag kväll.

Herregud, ska de aldrig vara hemma med mig....????





Saknade......

En fantastisk helg i det vackra Sigtuna

....är vad vi har haft de här dagarna. Det har varit kräftfiske, fisketävling, båtturer i solen, kräftskiva ( dock inte egenhändigt fiskade kräftor tyvärr, nej det blev bara fyra stycken så istället för att dela de på tjugotvå personer så fick det bli Icas istället, och de lyckligt lottade kräftorns fick åter glida ner i sjön :=) bad, vattenskidåkning, bananåkning, bastubad på bastuflotte, bad i vedeldad tunna och mycket sång och musik och oooootroligt vackert väder, hela helgen!.

På vägen hem blev det ett besök hos Nattis och Martin i Södertälje och en trevlig eftermiddag i solen på en trevlig restaurang där, en väldigt mysig stad, Södertälje, det trodde jag faktiskt inte, har haft en helt fel bild av den staden:
Tack i alla fall Lars och Lena för en helt underbar festhelg och Nattis och Martin för en skön avslutning på den.





 

Grattis Nattis!!!

..passar på att gratta våran Nattis som fyller tjugotvå år idag, eftersom jag vet att hon läser bloggen.

Ha en härlig dag, vi kommer nog till helgen!!!

Hurra, hurra, hurra hurrraaaaaa!!!



Tisdagsfika

...är det som gäller idag,, eftersom fd jobbisen jobbar idag så blev det framflyttat till eftermiddagen, men inte gör det nåt då kanske solen har orkat flytta på alla moln också.

Igår strosade jag mest omkring på gatorna i Falun i det vackra vädret, åt och fikade i solen, mmm det var mysigt tillsammans med Den yngsta med kompis.
Idag är det sista dagen på  min ledighetsperiod, men jag jobbar bara ons- torsd eftersom jag har bytt bort helgen  för att åka på kräftfiske/ kräftskiva i Sigtuna fre-sönd, och det ser ju faktiskt ut som att vi skulle kunna få fint väder då också!!

Idag har Den äldsta tagit "lillsemester"  och åkt till huvudstaden med sällskap för att turista på Skansen, så ikväll får vi hålla utkik efter fyra spektakulära huvudbonader på rad i allsång på Skansen!




...om alla fyra hade något sånt här på huvudet kom de nog med i Tv, eller hur????















Solen skiner!!!...

....och jag är ledig och ligger och solar och har inga måsten alls!!!!
Har en lugn och skön dag framför mig som kommer att avlutas med dankryssning på siljan, ska bli mysigt med god mat och trevligt sällskap.
Nu ska jag ratta in P! på radion och lysssna på sommar med Alex Schulman, det kan bli bra!!



RSS 2.0