Näst sista helgen på hotellet....

...är det den här helgen. Jag jobbar kväll idag, dag i morgon och kväll på söndag. Sen är det bara nästa helg kvar och då jobbar jag dag hela helgen.
Sen så, är det färdigjobbat inom den här branchen. Jag måste säga att trots den usla lönen och de värdelösa arbetstiderna så har jag i alla fall stormtrivts med det här, och det är helt och hållet alla trevliga människors förtjänst, både gäster och personal. Jag har alltid hävdat att   för att jobba med den här lönen och de här arbetstiderna så ska man vara en viss typ av människa, och det stämmer verkligen. Alla som jobbar inom den här branchen är fantastiska människor, det är enbart därför man fortsätter. Arbetsgivarna är tyvärr sällan fantastiska, men all personal har samma lite råa jargong och samma sorts humor. Ja, , ....jag bara älskar, och kommer att sakna att jobba tillsammans med alla dessa härliga människor man träffat genom åren otroligt mycket , men jag kommer naturligtvis att hålla fast vid vissa extra fantastiska även fortsättningsvis...på Palmbers....på tisdagar...som vanligt :)


Jag är förälskad.....

....och jag har faktiskt varit det ett tag, men igår gjorde jag slag i saken och bestämde mig, jag måste ha dem!
De blir svarta med färgerna rött, gult grönt och vitt och så ska det stå mitt namn i fin skrivstil på yttersidan.
De kommer att bli så fina och personliga.





Nåt liknande, men svarta och med mina lite gladare färger i, fina va!

"Känna om man trivs ihop" fika...

...var jag på igår hos de nya medarbetarna, och ja, det kändes det som om vi skulle göra, ,trivas ihop alltså.
Det verkar vara en bra arbetsplats och ett bra gäng.

Idag har det äntligen börjat smälta på vägarna, droppa från taket och isen på trappan har försvunnit. Nu är det inte mer än några veckor kvar tills den är här....våren!
Jag åkte en snabbis till lager 157 i dag och köpte några linnen och vägen dit var bar med  bara en smal slaskig snösträng i mitten, härligt!


     


    


  

Efter tjugofem år......

....i hotell och restaurangbranchen, går jag nu vidare till en annan yrkesgrupp.
Fick en förfrågan på telefon igår om jag kunde tänka mig att byta branch redan nu i mars, så idag ska jag träffa de nya medarbetarna.
Jag ska inte påstå att jag kommer att sakna alla sena kvällar( även nätter) och tidiga mornar, men jag kommer onekligen att sakna alla trevliga människor man får " ta hand " om och skämma bort inom hotellnäringen.
Men, nu börjar en ny fas här  mitt i livet och det känns jätteskoj, livet som fyrtioplus tar en lite annan vändning än vad jag tänkt mig, men det känns enbart positivt.

Lycka till A-L! :)



Det var superstämning......

.....även den här melodifestivalkvällen, ja det måste ha varit betydligt högre stämning och fler applåder i Leksand även för er tvtittare, än det varit i de andra deltävlingarna.
Jag tycker det var bra låtar över lag och det var absolut rätt låtar som gick vidare, fast personligen tycker jag att Micke Rickfors skulle gått till andra chansen istället för BWO, han hade en jättebra låt tycker jag.
Ja ja det var en mysig kväll med familjen och det var mycket annat i arenan både före och efter , och det var en skön kväll att promenera i med all festivalstämning som var när vi gick dit och hem




På väg in till våra platser




Ballonghavet i publiken




Greenroom





Fredagsmys

I veckan fick jag frågan vilken dag jag uppskattar mest ,och det är utan tvekan fredag. Även om man jobbar lördag så känns det ledigt och härligt när fredag kväll kommer. Imorgon ska jag ju inte jobba utan som alla vet ska jag och familjen gå på melodifestivalen, så idag känns det verkligen skönt med fredag.
Så ikväll blir det tacos, Lets dance och Bondfilmen Man lever bara två gånger



När vintern är så bra den kan vara....

...då är den nog som den är här i Leksand just nu. Vinterfestivalen är invigd , det gjordes med fyrverkerier och tal.  Hela Leksand består av isskulpturer, festivalhästar, tält och festivalbelysning, det är så mysigt så ( tycker även jag faktiskt).
Termometern har dessutom stigit från -18 till -10, och det får jag väl vara nöjd med.

I morgon  får vi hem Den äldsta , som kommer hem för att enligt tradition ( om man nu kan kalla det tradition när det inträffat endast en gång tidigare) gå på melodifestivalen här i Leksand tillsammans med familjen. En lugn och ledig festivalhelg med familjen är vad som blir de närmsta dagarna alltså.







                      
Festival.......




...festivalhäst...-




....isskulpturer



.....festivalfärger



...... och, hon är efterlängtad....Den äldsta

Nya batterier...

...har jag nu införskaffat mig, det var nämligen för att musen var tom på batterier???  som det inte blev nåt inlägg igår. Jag vet att det går att använda piltangenterna men jag kan bara de vanligaste kommandona så det blev bra mycket krångligare att försöka skriva blogg och eftersom tålamod inte är det som personifierar just mig så fick det vara.

Igår var det tisdagsfika med f d jobbisar, lika mysigt som alltid. Även denna gång fikade vi mellan 11-12.30, och övergick sen till lunch på samma numera " stamställe" ( vilka drömgäster!)
Idag ska jag inte göra mycket, Den yngsta har dansträning och ska skjutsas hit och dit, men annars så har jag bara tänkt att ta en promenad på eftermiddagen och sen ägna mig åt en god bok, Roslund & Hellströms " Flickan under gatan", och så blir det att titta lite på skidkyttetävlingen som är idag naturligtvis.







Allis la sig med blött hår igår....

....så hon hade lite problem med frisyren i morse...


På schemat idag........

...står dammsugning ( Mannen är jätteduktig på att klara sig själv när jag jobbar, men en man SER ju inte vissa saker som också behöver göras), kylskåpsrensning ( också en sak män inte ser, man fyller bara på med småskålar och fat med hela helgens måltider tills det inte går att stänga kylskåprdörren), handling ( när jag tömt kylskåpet på alla helgens godsaker måste jag ju fylla upp det igen:) och  sen ska jag och Den yngsta till vår  sömmerska och mäta och prova ännu en ny dansdräkt.
Jag ska faktiskt ta mig en "lutta" också :)




4.20.........

....ringde klockan i morse, och Mannen skjutsade mig till Hotellet  6.00. Igår skulle jag ha jobbat kväll men hon som skulle jobba dag kom aldrig så jag fick göra en snabbutryckning halv nio. Men inte gjorde det mig nåt, då fick ju jag vara hemma igår kvälll i stället och titta på melodifestivalen :),  tyckte faktiskt inget av bidragen var bra men minst dåliga tycker jag faktiskt Lili och Sussie var !!??? ( de har aldrig legat högt i kurs hos mig ) tilsammans med Heat.

Nästa vecka blir det melodifestivalen live för familjen, då den ju faktiskt går av stapeln härifrån Leksand city!
Det blir skoj, vi var faktiskt och tittade för tre år sen när Leksand också stod som värd  för en av deltävlingarna.







Jobbarhelg

Det kommer inte att bli så mycket bloggande i helgen eftersom jag jobbar , men jag passar på att kasta in ett nu innan jag sticker iväg .
Knutby igår var väl så där faktiskt, hade hoppats på lite mer av själva församlingen och deras smått spektakulära sätt att se på kvinnor m m, men men det blir ju fler avsnitt så det kanske kommer.

Ha en skön helg alla ni som är lediga

Olika sekter...

...har alltid fashinerat mig. Jag blev själv indragen i en sekt av misstag i min gröna ungdom i Göteborg och har min envisa mor att tacka för att jag inte är kvar där idag.
Sen dess fullkomligt slukar jag allt som står om olika religiösa sekter. Inte för att jag är en sökare och letar efter någon form som skulle passa mig, nej utan för att jag inte kan sluta undra över hur man kan bli så påverkad och manipulerad att man blir helt hjärntvättad. Ämnet är verkligen intressant.
   Just av denna anledning vill jag verkligen uppmana alla att titta på dokumentärserien om knutby församling som börjar på tv4  ikväll 21.00 ( jag skulle ju påminna dig om det Lillan!), den är säkert  sevärd.




                         


            

God bless all this tulips

För att överhuvudtaget överleva denna kalla och snöiga vinter så har jag tagit in tulpaner i hela huset, jag går med skygglappar på för att slippa se ut genom fönstren och jag  går här som tjuren Ferdinand och bara har ögon för mina tulpaner . Ja det står tulpaner i alla hörn här hemma, och varje gång jag går ut så blir jag lika förvåned va? Är det inte vår här ute?
Och jag som var så tokig i fjällen och skidåkning när jag var yngre. Hur kan jag ha blivit sån här?




.......här och.....




.....här och......




....här......










.... och så här glad var jag åt snön för bara tre år sen

..........konstigt

Promenad och tvättstugan

...det är vad som gäller idag. Jag undrar vad jag ska börja med? om jag börjar med tvätten så kan jag gå promenad medans maskinen går, men om jag väntar så blir det i och för sig varmare och då ar det betydligt skönare att promenera, men då kan det å andra sidan börja snöa och då blir är det inte alls mysigt längre... ja det här blev svårt ... Ähh jag ringer grannen och hör om hon vill gå med, och så får hon bestämma när?, var? och hur?
 Vad lätt det blev!




Det är här jag befinner mig idag







.....och här!

Måndagsfika

Den här veckan blev det måndagsfika med f d jobbisar, alltid lika trevligt. Träffade också f d gäster på samma fikaställe vilket också var supertrevligt . Vi tog först en fika mellan 11-12.30, sen övergick fikat till lunch mellan 12.30-13.30 på samma ställe, gud vilka bra gäster vi är!

Annars är det ca fjorton grader svinkallt , skitig tvätt som ska tvättas, ren tvätt som ska strykas .........
så nog har jag att göra om jag vill!!!






Idag fyller svärsonen? tjugo år!

....Grattis grattis Tobias! Hoppas att du får en härlig födelsedag




Det är han till höger med apa på axeln

....och så har Katten ......

....fått en ny rosa toppluva också: ), söt som tusan!



I sommar rullar den in.....

 ...och det ska bli ett sant nöje att ta hand om de tre härliga programledarna. Tänk vad fin lägenheten kommer att bli när de tre proffsen är klara, för att inte tala om vad skönt det ska bli att få den knöliga uppfarten på gården fixad.
Vadå?  vad jag menar?  jag har naturligtvis anmält vårt garage och vår uppfart som byggprojekt till bygglovsredaktionen, kul va?
Vadå inte kommer med? det är klart de vill åka till Leksad fyra dagar i sommar , eller?








Välkomna!  :)

Besökarna har lämnat oss

...så nu sitter jag här alldeles ensam, Mannen har ju kört Den yngsta tii Falun på dansträning, där de både dansar  och äter. Besökarna har åkt tillbaka till storstan, vilket jag inte kan förstå, det vore väl bättre om de stannade här, vi hade ju jattemysigt  med god mat och dryck, melodifestival och andra trevligheter.

Jag kan inte låta bli att lägga in en bild på de stolta föräldrarna Marcus Birro , hans Jonna och deras son Milo Santino Totti Birro



Fredagsfika

...med f d jobbisar är vad som står på förmiddagsschemat idag, känns bra att veckotraditionen är igång igen efter jul och nyårsuppehåll.
Annars är det vanliga fredagsbestyr som gäller idag som helginköp ( finns det ngn tråkigare sysselsättning? ) i form av matvaror, Middagsmys ( är däremot trevligare), och sen blir det nog en lugn kväll  framför Let`s dance mm ( vad jag vet nu i alla fall)
Ha en skön kväll, det ska jag ha


Idag gäller det för Marcus , Jonna.......

....och lilla Mini.  Jag håller alla tummar i världen för att det ska gå bra, de kommer att bli fantastiska föräldrar som de har längtat.
Tredje gången måste vara gilt!



Morgontoalett

 Vad gör hon med vattnet som rinner i kranen?.....





Gick hon nu? bra då kan jag försöka






Det var väl här det kom vatten?




Mmmmm...det är kallt och gott





Jättegott faktiskt




Undrar varför jag inte har fått någon tandborste?


B t w, om ett antal dagar reser vi hit.....




....eller månader

Mor-Far och Dotterdag

Den här dagen har jag tillbringat med min kära Far och Mor. Som vanligt meddelade jag inte min ankomst , utan åkte de tolv milen på vinst och förlust, men jag hade tur, de var hemma.
Nu var risken att de skulle vara ute på resande fot inte speciellt stor eftersom min mor är nyopererad och min far har fullt upp med att serva henne, vilket var anledningen till att jag kände att jag ville titta till de lite.
Så med ett knippe tulpaner och några semlor anlände jag vid halv elva i morse och åkte inte hem förrän klockan var nästan fem på eftermiddagen. Vi hann på de sex och en halv timme äta semlor, äta lunch, titta på en Beck film ( jo det är sant, vi tittade på en Beck  -  Spår i mörker, mitt på blanka dagen! ), fika igen, innan det var dags att sätta sig i bilen i en och en halv timme hem igen.
Ja det var en  mysig  och skön dag på alla sätt och vis


Här är de, min kära  far och mor

Ledig Måndag= Plockdag

Eftersom jag har jobbat helg så står det mesta kvar här hemma och väntar så snällt. Tvättkorgen väller över, golvet måste dammsugas och torkas och blommor måst ses över. Nu klagar jag inte på Mannen att han inte har gjort det här, nej han gör andra saker här i huset som jag inte fixar, så det är inte det det hela handlar om.

Så nu har jag kört igång första maskinen tvätt, jag har dragit fram dammsugaren och ställt alla blommor på diskbänken för vattning , så jag räknar med att vara klar vid tolvtiden och då tänker jag åka in till den "stora staden" och handla lite, det kan vara lite skönt att strosa i affärer alldeles ensam också.








Jobbarhelg= no bloggarhelg

* Upp 5.00 lörd- sönd
* Hem 16.00
* Kaffe i soffan 16.30
* Middagen serveras ca 19.00
* Soffan och tv`n gäller  fram till....
* ..... ca 22.30
* God Natt då familjen, jag går och lägger mig, jag ska ju upp 5. 00 igen ( uttrycket är så vedertaget,  så att jag har fått en tröja av Den äldsta med trycket " jag ska faktiskt upp klockan 5 i morgon", sött va!

Härligt liv man har :)



Men de här stunderna är ju inte dumma förstås!


Porto Katziki, Lefkas



Tjejligan på stranden



Vilken färg på vattnet va?




En sammanbiten Jag på bussen till flygplatsen




Den äldsta




Jag och M kollar dagens lunchmeny




Den yngsta




Den yngsta i det blå




Jag älskar er också.....




...verkligen




Jag och M på båtresa



Oj!, vad många bilder det blev, men jag blev så ressugen


RSS 2.0