Vintern rasat........

 Ja det har den verkligen, rasat ut alltså, för det gick verkligen fort för den att försvinna, men inte mig emot!.
Idag blir det nypremiär för sista april brasa i gropen här i leksand, vi har inte haft ngn brasa där på några år men nu har några driftiga människor tagit tag i det igen och ser till att vi leksandsbor får stå i eldskenet till Birgit Carlstèns tal fortsättningsvis.
Det går till och med ett fackeltåg upp till gropen , där brasan tänds.
Själv vet jag inte om det blir gropen eller Björkberget i Silansnäs för våran del, en bandmedlem till Mannens son ska spela där så vi funderar på att överaska lite, vi får se.

.....drivans blommor smälta ner och dö........



Idag är det mulet, men det känns bra när man ändå ska jobba



För en gångs skull så har vädret anpassat sig efter mina lediga dagar, och jag måste säga att det har varit många stunder i solstolen mellan fönsterputsning m m.

Idag går jag på mitt tiodagarspass på jobbet, men det känns ok, det är skoj och det rullar på när man är där och dagarna går otroligt fort.

Annars är det ny danstävling för Den yngsta i helgen, där jag inte kan vara med, men som jag hoppas går betydligt bättre än förra tävlingen, det lär bli ett antal SMS.
Så from  ikväll laddar vi med kolhydrater!, onsd....pasta, torsd....pasta ...fred...pasta




Sista lediga dagen på tio!....

...så idag blir det till att njuta! Har inga måsten alls idag utan ska bara ha det skönt . Solen skiner faktiskt nu fast den enligt väderkartan inte skulle det, men det är säkert bara tillfälligt.
Hmmmmm...... vad ska man hitta på...jag är inte bra på att inte ha nåt att göra.... ähhh jag tror jag tar fram en av mina fem nya böcker som jag har fått men aldrig hunnit ta tag i , ja det gör jag.


Viveca Lärn`s Aprilväder blir det!



Nu har jag fikat, handlat "sista minuten grejer", köpt blomkvastar, lagat mat.... bla bla....

.




......så nu ska jag äta lunch i solen :=)





Måndagsfika ?????????

Ja jag vet att det är fel dag, men vi fick ändra det den här veckan. Så idag blir det måndagsfika med fd jobbisar, ska bli trevligt!

Annars är jag ju ledig idag och har lite att pyssla med, Den yngsta har avslutning på dansen och det ska inhandlas lite "sista minuten" grejer till det, sen ska jag köpa några blomkvastar till de ledare som gör sin sista kväll ikväll, och sen ska jag köa en timme innan de släpper in (  låter kanske lite väl ambitiöst, men det måste man om man vill ha bra platser) däremellan ska jag laga mat så att Den yngsta och kompis får lite i sig innan hon ska ge sig av till "repet".
Men imorgon!...då ska jag bara slöa!....



Fönsterputsardag

...var det igår. jag putsade fönster mellan 9.00- 12.30, åt lunch och  tog en soltimme, sen krattade jag på eftermiddagen.
Så idag tänkte jag att jag bara skulle ligga i solen, ....Men var är solen idag då????. Det är ju bara nåt disigt halvkalltoch småblåsigt slags väder idag, typiskt, tänk om jag bara hade gjort precis tvärtom, solat igår när det var kanonväder, då hade jag kunnat putsat fönster idag!, ja, ja det blir sällan som man vill!. Det ska tydligen bli bättre väder i morgon igen och jag är ju ledig då också så jag får väl sola då.

Denna morgon har jag bara hunnit med frukosten än, men nu när det inte blev superväder idag så ska jag nog putsa hela glaspartiet ute på altanen tror jag, vi får se, det tar en jäkla tid för det är så mycket fönster, men det är skönt att ha det gjort.









Nyputsade köks-och toalettfönster

Åhhh vad jag fick sommarlängtan......


Jag har haft en otrolig längtan tilll sommaren, när det är vinter och kallt kan man inte fatta hur skönt det är när det är sommar. Men idag kom de känslorna tillbaka, hur härligt det är när man inte behöver ta på sig nåt för att gå ut , när man kan gå från sängen till frukosbordet ute på altanen, aaaaaahhh, vad det är härligt.. Och snart har vi det så!
Våran riktiga sommarvärme börjar på midsommardagen, då vi åker till Alanya, Turkiet med samma gäng som vi åkte till Grekland med förra året, det ser vi verkligen fram emot, och när man kommer hem därifrån så börjar högsommaren här hemma, fantastiskt!
Idag ser det faktiskt ut som att det skulle kunna bli en dag när man kan sitta ute i solen på eftermiddagen, jag slutar tre i dag, och då är ju klockan bara två enligt solen, så då kan man nog hinna med ett par timmar i solstolen, vi får se!





Alanya för två år sen

Jobbarhelg= no bloggarhelg....

....jag är verkligen ledsen , men det blir så. När man kommer hem så har man hur mycket som helst att göra när man jobbar på helgerna.
Men nu är det surmåndag och en ny vecka. Den här veckan är det "lättvecka" på jobbet, det innebär Ingen stängning och ledig från fred kl. 14.30- onsd 13.00 nästa vecka, guld va?
Annars är det tisdag i morgon, vilket innebär fika med fd jobbisar, och den här veckan blir det grattis fika, eftersom en av fd jobbisarna också har ett nyttt jobb, så det ska vi fira!

Helgen har annars kretsat mycket kring dans, vi föräldrar har jobbat på tävlingen och våra barn har dansat, nu så här i efterhand känns det som om vi kanske skulle gjort tvärtom, alltså att våra barn skulle jobbat och vi föräldrar dansat ,för så dåligt som det gick för våra två dansare i helgen, så hade det säkert gått bättre för mammorna!,. Men men vi får ta nya tag på nästa tävling den 2: a maj!



En helt vanlig Tisdag.......

.....är det idag och då blir det naturligtvis fika med fd jobbisar. Idag är vädret tyvärr inte lika mysigt som det var förra tisdagen, men vi får ta det inne idag.

Annars så är ju påsken över och livet återgår till sin vanliga lunk. Jag går på min" tio dagar i rad" vecka på jobbet, men det blir ett litet avbräck mitt i , för på lördag är det danstävling i Falun så då ska jag jobba där istället, det blir skoj!
Vi är samma "Dream Team" som alltid står i entrèn och slänger käft med folket:), så får vi hoppas att det gåt bra för Den yngsta även den här tävlingen.
Den  äldsta har nu lämnatr oss för sin andra hemstad, så nu dröjer det ett tag innan hon kommer hem igen, men men vi får väl ta oss upp dit ngn helg framöver, kommer ialla fall att sakna henne :(





Den äldsta( som lämnat oss)





Den yngsta( som tävlar i helgen)


Påskdagen.....

....är det idag, och jag har rensat lite på gården, inte mycket men i alla fall lite grann. Sen har jag legat TRE TIMMAR i en solstol på altanen och det har varit SÅ MYSIGT!!  vi har bara värmt lite påskrester till lunch och ätit ute i solen och sen har jag återgått till min solstol, urskönt har det varit.

Annars så var vi ju hos min  kära mor och far går och där var det som vanligt god mat och trevligheter ute i solen, det blev lite snaps och lite öl och faktiskt lite äggletning för våra tonåringar!! tack för den mysiga påskaftonen.
Jag måste naturligtvis också tacka för visat intresse vad gäller röstningen på våra påskägg, tack vare er hjälp har en vinnare nu kunnat utses, och det blev ägg nr ett, ägget med som jag skrev gula påskkärringar, men men jag får verkligen be målaren så hemskt mycket om ursäkt för jag har ju fått höra att det är gula KYCKLINGAR och inte påskkärringar, och de flyger INTE på några kvastar utan det är deras armar och ben som är svarta, ja ägget är ju fortfarande lika fint så GRATTIS, GRATTIS LINNÈA, du var bäst i år




Här har vi tillbringat dagen



.....och här är vinnarägget igen ( visst syns det väl att det är kycklingar!!!, hur kunde jag tro nå`t annat?? )


Påskafton idag.....

....men igår var det långfredag och då hade vi huset fullt av påskäggsletande barn. Sen blev det påskbuffè och lite annat.

Idag är det som sagt påskafton, och då styr vi kosan mot mor och far, och lite mat där ( kanske blir det lite påskäggsletning dår också, vem vet?)

Traditionsenligt så har vi till frukost målat ägg, och som alltid så ska en vinnare utses, MEN! det blev oavgjort!.
Så nu faller lotten på er läsare, vilket ägg vinner ? lägg en röst!

Glad Påsk!!!



Påskfrukost i morse


Gula påskkärringar på kvastar



Påskägg med mössa


Skalligt ägg


Färgglatt ågg

Onsdag......

...är det idag, och påsken närmar sig. För familjen blir det en lugn och skön påsk.
Jag slutar 14.30 på långfredagen och sen är jag ledig till onsdag.
På skärtorsdag kommer Den äldsta hem igen, det känns mysigt, och på långfredagen har vi lite påskbord och påskäggsletning här hemma för de yngsta barnen i släkten, sen på påskafton åker vi ner till mor och far och äter med den adra sidan släkten. Men de andra dagarna tillbringar vi här hemma i solstolarna, för det ska ju tydligen bli en solig påskhelg.

Annars var det som vanligt fika med fd jobbisar igår eftersom det var tisdag, och vi satt ute i två timmar i solen och det var sååå vårigt och mysigt, nästa gång blir det nog en öl i solen istället för kaffe.
Nej, jobbet kallar!






Helgen är över, och imorgon är det måndag igen

Och det har faktiskt varit skoj att jobb även om det har varit helg. Eftersom jag numer slutar så tidigt när jag jobbar helg så var klockan bara halv fem när jag kom hem igår, och enligt solen så var den ju till och med bara halv fyra!, så jag hann faktiskt med att sitta i solen i två timmar, supermysigt!!
Ja påsken nalkas och när den är förbi så går det ju hur fort som helst till skolavslutningen, jag vet att när jag jobbade på skolan så sa lärarna alltid att : - Det man inte har gjort före påsk , är det ingen idè att sätta igång med, för då är terminen i princip slut. Känns skönt tycker jag.
Ja och sen efter skolavslutningen är det midsommar och då vänder det ju och går mot mörkare tider igen ,och då är det snart kräftskiva och sen så är det...... eller vänta förresten... ska det gå så fort? är det bra eller?, nej, vi suger på den här fina och mysiga våren nu :) 

Idag fick jag faktiskt vårkänslor.....

...eller ja, jag hade såna där härliga lukt och värmekänslor som man kan ha när man går hem sent en ljummen sommarkväll, så där när man både andas och är sommar!
Nu var det inte lika varmt som det är då,  klockan var ju i alla fall nästan 19.30 och det är ju faktisjt bara i början av april, men samma känsla infann sig, och det kändes härligt och det spratt faktiskt till i kärringen:) ja, vårkänslor kallas det ju.

Idag har jag stängt butiken själv för första gången, och jag ber till gud att jag inte har glömt nåt larm eller lås någonstans( för det är några stycken vill jag lova), men det lär jag väl bli varse imorgon när jag kommer dit i så fall .



Jodå, jag blev lurad i år igen.......

...fick ett samtal av en GOD vän, som drog sitt aprilskämt med inlevelse och äkthet- Jaha , men vad kul för dig! men hur blir det med bla bla bla .... fan!! jag blir lurad varenda jäkla år, jag är alldeles för godtrogen, jag tror gott om alla !!???
Ja ja nog ska jag hitta nån lättlurad och godtrogen människa att lura idag jag också!



RSS 2.0