.....och sen så fick jag tårta också.......



....när jag kom hem från jobbet!, ja de är för söta de små liven.

Vi har täckt av poolen idag också, det är inte riktigt klorat än men nästa helg så kan vi bada.Sen har jag även hunnit med att plantera alla mina pelargoner och stamrosor så nu börjar det verkligen bli sommar här.




Tårtan som Den yngsta hade bakat när jag kom från jobbet <3













Det här är den inglasade verandan på framsidan

Grattis lilla mamma!



....och grattis alla andra mammor! ( inklusive mig själv!) . Kan vi få en skönare mors dag än denna?
Själv jobbar jag idag och kan inte åka ner till min lilla mamma, men jag gör det så fort jag blir ledig och jag vet att hon förstår, hon vet att hon är världens bästa mamma ändå! puss på dig!!

Själv vaknade jag till kaffe på sängen och presenter, påslakanset i satin, jättefina!! med tulpaner, tack goding!





Av Den äldsta som just nu lever  livet i Sundsvall, fick jag via blomogram de här fantastiska rosorna!!, tack älskling!



Så alla mammor , njut av den här soliga dagen, och gör inte mer än nödvändigt!!!

Ha en skön Mors dag!!

Nu börjar saker och ting komma på plats

Några blommor på plats, lite dynor och snart ska vi täcka av baljan också. Golvet ska oljas in i helgen och parasollerna ska fram, men på söndag  är det nog klart.
















Nu är det klart!

...och det blev jättebra!. 7.00 i morse stod man på gräsmattan med penseln i högsta hugg, 7.00!!  Kl. 10.00 var jag klar med hela utsidan, och då hade jag ändå ätit frukost emellan!, ja jag inser ju nu att det var ju målare jag skulle blivit.

Ja så nu är det bara inoljning av trallen kvar, dit med en massa blomster och parasoll, fylla upp vatten och i med alla badfåtöljer och badringar och sen så...........

------ser det snart ut så här igen!, fast med vitt staket då!




Jag ska måla hela världen.............



.........eller förresten det räcker med det här ..... staketet. Igår fick jag hela insidan klar i alla fall, när jag sen idag skulle sätta igång med yttersidan mot grannen, så var det felblandat i den nya färgburken. Den  bara rann och täckte verkligen ingenting, det såg ut som om man hade laserat. Då tappade jag sugen, helt och hållet.

Annars så har lilla Lillan varit här och fikat idag, det var som vanligt trevligt, hon hade tidigare på förmddagen sms: at och frågat när jag fyllde, på skoj skrev jag IDAG!, , vilket ladde till att jag blev uppvaktad med presenter när hon senare dök upp, jättetrevligt, men någon födelsedag hade jag inte, trodde i min enfald att hon skulle förstå att jag skojade till det.
Men jag blev ju glad att jag fick presenter! 
Imorgon är jag också ledig, jag får se om inspirationen vad gäller målningen har kommit tillbaka då, ifdag blir det inget mer av det i alla fall




















Jobbarhelg

.....är det den här helgen, och jag har ingen riktig koll på vad det är för dag om jag ska vara ärlig. Igår trodde jag hela dagen att det var lördag och att jag skulle få gå hem kl 16.00, men sen insåg jag att det bara var fredag och att jag var tvungeb att stanna några timmar till. Idag har det varit söndag och jag har hela dagen trott att jag ska vara ledig imorgon, men icke , man får allt pallra sig upp och iväg imorgon också:).

Annars så blir jag inte klok på det väder vi har, vad är det för skämt? man kan ju inte få nåt gjort!. Man kan inte klippa gräset och man kan inte måla färdigt staketet, det regnar ju vareviga dag! skulle vara skönt att bli klar med den där målningen nån gång.
Ja ja vi får se hur det blir på måndag



Ömsom sol, ömsom vatten.....



...det känns lite som Aprilväder fast det är lite varmare i lutften, ibland. Idag jobbar jag , men eftrersom det är söndag! så jobbar jag bara til 16.00, sen blir det hem och fortsätta måla, jag tycker det tar för lång tid, men man kan ju inte måla när det regnar, det bara är så.
Vi får se om det regnar när jag kommer hem



Jag fryser om fötterna.....


...men Mannen har klart och tydligt deklarerat att i Maj har man inte värmen på!, så vi slog av den förra fredagen och har inte haft den på sedan dess, men jag fryser om fötterna.
Klinkersgolvet är förbannat kallt när elen är avslagen, -Det blir snart varmt ute, så fort solen tittar fram så blir det varmt inne också!
Ja det kan hända, men jag fryser om fötterna när jag ska laga frukost i mitt 18 gradiga kök med kalla golv på mina sovmorgnar, jag vill ha det varmt och mysigt då!




Det iskalla golvet!




Klockan är nu 21.21..........


...........och så här ser det ut just nu utanför fönstren, vilket fantastiskt landskap vi lever i!!. Titta och njut!




Körsbärsträdet i full blom!




Häggen och ännu ett körsbärsträd

Man kan nästan tro att det är vinter, bara vitt, vitt, vitt

Grattis Jonna!!!!!








Igår gjorde hon teoriprovet, och idag körde hon upp!!

GRATTIS GUMMAN TILL KÖRKORTET, DU ÄR BÄST!!!!

Ledig helg, vackert väder...och så.........

...

..............trycker man in sig i en svettig sporthall med dålig luft och dunkande discomusik  i tio timmar x 2 dagar, är man klok eller???
Och det värsta av allt....I love it!!!
Det handlar ju om SM i discodans och det gick verkligen bra , sex stycken gick till final och Den yngsta blev sjua, men var jättenöjd med det hon fick en prick ( vilket  de bästa i de olika  klasserna får ) och gick därmed upp i guldklass och är nu
gulddansare !! , grattis gumman du var superduktig!
En skön helg med mysiga människor och god mat och dryck på kvällarna på Best western Hotell i Västerås, väldigt trevligt!
Men nu kommer måndagen och man återgår till sin vanliga lunk igen, om det bara kunde få vara fint väder i alla fall..........





...kom just på att...........




......det är bara fem veckor kvar nu.............



















...och det blir samma gäng som åker!

Målning....forts....


Nu har jag börjat målat på insidan, det känns bra!!






.....men plåten ligger fortfarande kvar :)

Jag kände ett litet lyckorus.......

....i kroppen när jag stegade mot postlådan och fick se!!!!........det var precis vad jag ,om jag fick önska nåt lite och inte nåt mirakel, skulle önska mig just nu en ledig dag som denna, månadens SKÖNA HEM!!!, med vårens och sommarens utemiljöer!!!
Tack Jonna för att jag får en sån inspiration varje månad, nu till läsningen!




Den börjar så smått ta form nu.........

....våran sommarbostad, men även om det inte är färdigt för sommaren med vatten, badgrejer och blommor överallt , så är det åtminstone vår där ute nu, så nu är det snart dags att flytta ut!!







































...men än så länge ligger plåten kvar, och det är IS under!!

....Fyndardag!

Igår gick jag på plantagen medans tjejerna hade dansträning. Jag gjorde inte som alla andra i dessa tider, köpte penseèr och pelargoner, nej jag köpte konstgjorda pioner och rosor.
Det är nämligen så att jag varje månd och fredag brukar köpa fräscha tulpaner och ha i köket och på matbordet i vardagsrummet, men till min stora besvikelse så är nu tulpansäsongen över, och eftersom jag inte gillar färdiga buketter med blandade blommorså tänkte jag att jag skulle titta efter naturtrogna fina konstgjorda blommor, vilket egentlien är mot mina principer , men det hade de i alla fall på Plantagen, och billiga var de!! jag skulle ha betalt 360:- kr för fem stora pionstjälkar , nio stycken minirosstjälkar och ett paket rosservetter, men hon glömde slå in hälften så när hon sa - det blir 127:- tack, så var jag inte sen att lägga fram slantarna lite snabbt och sen avlägsna mig från platsen - En sekund ( inte mer!) gjorde mitt samvete sig påmint, men vid närmare eftertanke så tänkte jag att även jag ska ha sån tur nån gång och det drabbade absolut ingen fattig

Visar en bild på vår knäppa katt också, som har fått för sig att blomlådorna utanför fönstren  är hennes utkiksplats, ska bli intressant att se hur hon får till det när jag planterar stora pelargoner där :)




Mina fina ( och billiga!) pioner





Knäppa katten


.... på begäran, större bilder på den målade altanen....


Den högra långsidan har vi som sagt inte hunnit måla än, men jag ska fortsätta imorgon








....och så här blir det.....



......den grå och vita sidan har vi målat, långsidan på andra ledden är fortfarande brunlaserad men blir snart vit den med!




Det var ett tag sen nu.........

....men det finns så mycket annat att göra nu när vår och sommar nalkas. Saker som krattning, målning, olja in möbler, så frön....m m.., men även sociala saker som konfirmationer, det är trevligt, och eftersom Den yngsta hade bestämrt sig för att inte konfirmera sig ( efter storasysters två dagar långa procedur med allt vad påklädande av leksandsdräkt , nattvardsdräkt för fem år sedan ) inte ens lockande presenter kunde få henne att ändra sig, så fick vi  gå och titta på kusinen istället , det var en lättsam och trevlig stund med teater, sång och diktläsning, väldigt trivsamt. Allt avslutades med god mat och dryck hemma hos familjen efteråt.

Annars så är det måndag, och fika med fd jobbisar idag, det var två veckor sen nu så nu ska här skvallras!,
Senare ska jag köra danstjejerna till Falun för sista dansträningen inför SM som går av stapeln i helgen i Västerås, och sen om vädret tillåter blir det målning för hela slanten  fram till onsdag då jag börjar jobba igen.





Slutjobbat för helgen......

....och det har varit en ganska bra helg med fint väder, marknad och första maj. Lite ångest hade jag igår när Den yngsta och Mannen var iväg till Söderhamn på danstävlinng och jag inte fick vara med, men som tur är var jag väldigt  up to date tack vare den moderna tekniken, var med varenda rond och varenda hit., via sms. Det hela slutade hyfsat bra med en fjärde plats ( kan kännas lite hårt att sitta och vänta framför pallen och inte få gå upp utan istället komma på en fjärde plats, men efter lite diskussion hit och dit så var hon väl i det stora hela nöjd ändå till slut.. Så om två veckor är det SM i Västerås som gäller!



RSS 2.0