Det är som sagt alltid lika trevligt

....att fika med fd jobbisarna, jag är verkligen glad att vi håller i denna "tradition" varje tisdag. Livet skulle vara mycket tråkigare utan er! :-( vekligen!
Idag blev det först lunch kl 11.00, sen strax före 12.00 övergick lunchen till eftermiddagsfika några trappor upp på samma ställe. Och där blev vi sittande i två timmar till!,  som sagt alltid lika trevligt.

Ja i morgon ska jag för en gångs skull verkligen försöka att inte bli grundlurad, brukar nämligen alltid glömma att det är 1: a April och svälja det mesta, men i morgon, då ska jag vara på "hugget".



.....och så var det tisdag igen.....

.....och fika med fd jobbisarna, nu var det två veckor sen vi träffades så nu har vi såååå mycket att tjattra om.
Idag är det sista lediga dagen, fr o m i morgon så jobbar jag tio dagar i rad, jag har min första lediga dag nästa lördag!
Sen blir man ledig fyra och en halv dag efter det , och så rullar det på......

Annars så är det ett jäkla blåsande, trodde det skulle kunna bli fint de här lediga dagarna men ack vad man bedrog sig, har inte ens varit ute och promenerat nåt.
Nej nu måste jag hoppa in i duschen!



......ähh, det åkte fram en tupp också....








Nu är påsken här hos oss

Jag har fjädrat lite idag både på trappen och i hallen, ska ställa ut nån tupp också men det väntar jag med till nästa vecka



Ute på trappen




...och inne i hallen


....är hon söt eller?

....var tvungen att dela med mig av min Allra yngsta






....förresten.......

.........finns det nåt vackrare än vita nyutsprungna rosor?




Dagens andra inlägg.......

 Jag har sagt till mig själv att jag aldrig ska blogga om kläder och saker jag köpt, men jag kunde helt enkelt inte låta bli att lägga in en bild på mina nya kurbitsträskor, fina va?, med mitt namn på sidan också!







Solljuset gör att de ser solblekta ut på bilden,
det är de inte


....jag har faktiskt haft lite att göra.....

....men jag är naturligtvis sååå glad över alla kommentarer om dålig uppdatering, i love you!
Idag är jag ledig, eller ledig och ledig, jag ska inte jobba i butiken i alla fall. Men däremot så har jag en himla massa ärenden som ska göras såsom banken, posten, hämta skor ( jag ska äntligen hämta min egendesignade träskor med kurbitsmålning ), handla , och  så ska jag försöka städa av lite här efter helgen, både Den yngsta och Den äldsta har haft nattgäster här i helgen så det finns lite att pyssla med för en mamma.

Måste nämna att vi var ett gäng som gick på revy igår kväll. Det var Insjörevyn Humlans "Ursäkta röran" och vi var alla rörande överens, kanonbra!!
Det är trots allt amatörer som spelar, men det hade lika gärna kunna vart Stefan och Krister gänget, superproffsigt!, tack för den upplevelsen med många glada skratt!

I lördags släckte ni väl all belysning förresten? det gjorde i alla fall vi, man skulle tydligen inte stänga av tv och datorer, men ska man stänga av strömmen så ska man väl ( tv och dator går väl också på ström?)
Ja vi stängde i alla fall av allt och tände ljus i hela huset och spelade kort, hur mysigt spm helst, man borde göra det oftare. Det var lite pust och stön i början när vissa inte fick se färdigt på Robinsson, men  de tog sitt förnuft tillfånga.
Jag tror Sverige sparade tio villors årsförbrukning på den här timmen, och det får man väl säga äe bättre än inget alls.





I morgon är det fredag igen...

....tänk vad veckorna rusar iväg. Jag är ledig i  fyra dagar efter fredag och det ska verkligen bli skönt, eftersom jag jobbat på hotellet nu ända till förra helgen, så jag längtar faktiskt till att få sova ut ordentligt.
Hoppas verkligen att det blir fint väder nästa vecka så man kan sitt ute vid väggen när man är ledig :)
Sen på tisdag blir det väl fd jobbisarfika hoppas jag , känns som om det var jättelängesen nu när vi inte träffades i tisdags, tänk vad fort man får vanor och ovanor.

Nu ska jag forsätta titta på Stockholm/ Arlanda, tycker det är  bra att få en inblick i hur mycket de faktiskt kämpar med att få ihop allt som vi inte har en aning om att de gör bakom kulisserna, sen blir det lyxfällan.



God morgon

Torsdag idag och hemmet blir fulltaligt, Mannen kommer ju hem på torsdagar och rutinerna blir helt andra än de vi har i veckorna.
Jag har fortfarande Den äldsta hemma på praktik och det är jätteskoj naturligtvis, men nu börjar nedräkningen för hemresan som är på söndag:(, men till påska är hon hemma igen:)

Annars så blir helgen lugn, ledigt för alla i familjen så det kanske blir nån liten utflykt  till nåt shoppingcenter eller nåt, det brukar vara ett populärt utflyktssmål när familjen består av 75% honor!
Hanen får helt enkelt bara hänga med :)

På begäran.......

....så ska  jag försöka skriva mer än ett inlägg per dag.. Haha det känns verkligen stort att skriva så...på begäran..., passa dig blondinbella nu är brunettanna på gång! :)
Sitter nu med en kopp kaffe, men ska snart bege mig till jobbet.
Idag blir det ännu en härligt solig dag, kunde dock  vara lite varmare tycker jag, men alla skidälskare måste ha fantastiska dagar just nu, vi får unna de det här vädret. Vi sol och värmeälskare har ju vårat sköna kvar!

Annars blir det inte så mycket annat än att jobba idag, slutar 18.00 och kanske blir det en snabbtur till den stora staden, vi får se



Idag blir han 63 år........

........min lilla pappa, men det kan man inte tro!. Han håller igång med sin sång och musik och det är alltid lika skoj när man kommer dit och man får frågan - ska du höra en ny låt?.och man går upp i det lilla sovrummet, och han slår på förstärkare och mikrofoner och kör ngn Elvis, eller John Fogertylät.
Ja hipp hipp hurra! länge leve Min Elvissångare!!
Grattis papsen, i love you!



.....Jodå, det gick så bra så.....

.....så nu är man igång.
Känner att jag kanske ska försöka hålla igen lite så här första dagarna, man kanske inte ska komma in och vara hyper energisk och tjata ihjäl alla andra om vad kan jag göra nu ?, finns det inget som ska packas upp?, När ska vi skylta om för påsken? ska jag  göra en 2: sorterings hylla av det som ligger ute på lagret??

Usch de kanske tycker att jag är hur dryg som helst redan, men jag kan inte göra på ngt annat sätt, this is the way i am.
Nej jag fär nog lägga band på mig lite som sagt, i alla fall de första dagarna:)



Slutjobbat på Hotellet...........

.....är det nu, i morgon går jag på första skiftet på det nya jobbet. Nu blir det varannan helg och senast kl 16.00 på lörd-sön, och man får dubbel lön då! bara en sån sak! nu har man 18:- extra  i timmen på söndagar!.

Annars är det väl sådär med våren och så, har snöat hela dagen i dag, och det är väl inte så där jätteskoj, jag som precis började få vårkänslor, ja ja våren kommer väl så småningom  får vi hoppas!



Jag ser verkligen fram emot ikväll......

......för ikväll kommer ett för mig kärt program tillbaka . Jag följde det varje säsong när det gick på 1 an, sen gick det på 3 an ett tag och då hade jag  ,och många med mig tydligen ,inte den kanalen, för de tappade jättemånga tittare och till slut lades det ner,
Men nu är  det äntligen tillbaka,  EXPEDITION ROBINSSON!!, tillbaka med alla pakter och ö-råd och alla egoistiska individer.
Alla föregående år har de ju fått vara på någon solig ö med  härlig vit sand och i alla fall blivit härligt bruna och fina, fast under rätt hårda förhållanden ( dessutom har alla överviktiga som varit med i programmet, kommit hem vältrimmade och läskigt solbrända, så de ska jäklar a namma inte klaga). Men i år!!!, i år blir de avsläppta i ett träsk!!, vilken jälka tur att man inte sökte till Robinson i år och trodde att man skulle komma hem brun och fin!!! ( tanken har ju faktiskt funnits där ett par gånger)
Ett träsk!, Når solstrålarna ens dit?? Stackrarna! det ska bli såååå kul att följa  dessa träsktroll.........



Ingen sol idag?

...vad ska jag då göra idag??? Ja ja jag får väl ta tag i de vanliga  fredagssysslorna, som städning, handling, och idag festförberedelser för Den yngsta. Hon blev ju femton i måndags och ska ha tjejmiddag ikväll med "The innercirkle".
Det ska bjudas på plankstek och schwartswaldtårta, ingen dålig meny va? så när hon kommer hem vid fyra tiden så ska det förberedas.
Annars blir det för Mannen och mig en lugn fredagskväll med ett glas vin och nåt gott att äta ( kanske blir det lite planksteksrester över:) )
Kvällen blir inte speciellt sen för min del heller eftersom jag jobbar på Hotellet i helgen och ska upp 5.30, det känns faktiskt lite vemodigt så här sista helgen:(, det trodde jag aldrig).






Jodå, det gick så bra såååååå.....

....så nu kan jag det där . Jag ska vara där i kväll oxå sen så är jag fullärd! Och jag känner faktiskt redan nu att jag kommer att trivas i den nya branschen.

Annars idag så blir det nog en reprisdag från igår, lite sola med kaffe på altanen och lite inskolning i kväll, sen är jag ledig imorgon och så jobbar jag allra sista helgen på Hotellet lörd-sönd. 
Om du inte har nåt att göra, så kan du ju komma och ta en fika lillan :)



Har glömt att nämna hur härligt det är att ha Den äldsta hemma i dalarna, jag tror hon gör ett bra jobb på Radio Dalarna

Inskolning....

....blir det idag. Jag ska skolas in på nya jobbet idag, och lära mig larm och kassarutiner mm, efterom jag fr om måndag ska klara mig själv. Känns jätteskoj faktiskt.
Så nu har jag några timmar ledigt tills jag ska vara där och de tror jag att jag ska tillbringa i solen utanför altandörren med den där kaffekoppen jag nämnde igår, tänk vad några solstrålar gör en glad till sinnet.



Det luktar langos i hela huset

Eftersom Den yngsta fyllde år i går så valde hon langos till middag, en maträtt som lämnar os i huset i flera da`r. Det vet jag för vi äter det varje gång hon fyller år.

Ser ut som att det blir fint väder idag så jag tror att jag ska öppna altandörren så hela huset får vädra ut, ställa en stol i dörröppningen och ta en kopp kaffe och luta mig mot väggen och känna vårens( för det tycker jag att det är nu) första strålar värma kinden. Senare idag ska jag träffa fd jobbisarna och ta en pizzaslice på stamstället.




Så här stora langos blev det, inte konstigt att det osar olja i hela huset!

Jag har varit borta i trettioen och en halv timme.....

...och i morse ringde en av mina kommenterare och påminde mig om att ajg inte hade bloggat idag, jag kom hem i natt!
Innan hon ringde hade min andra kommenterare stått i bakgrunden i ett annat samtal och skrikit - har hon bloggat?

Känns skönt tycker jag..alltså, att man är borta ett och ett halvt dygn och man är så eftertraktad och saknad.:)..mmm. jag har de bästa läsarna! och trognaste!

Ja vi var i alla fall på danstävling i lördags, vi satt i en svettig gympasal från 8.00  -21.00, men det var det värt det gick jättebra i både singeln och paren.
De kom åtta i paren ( sju gick till final) vilket innebär en prick , och bara en prick kvar till Starklass!!
I singeln blev hon tia vilket KAN ge prick även det och då en prick kvar till guldklass.
Det var en jättenöjd tjej som vi packade in i bilen på lördagskvällen och for  till kusinerna i Sthlm med.  Igår överaskade vi henne med att gå på musikalen High school musical på Göta lejon och ett besök på grekisk restaurang på kvällen tillsammans med kusinfamiljen och deras pojkvänner.

Hon fyller nämligen år idag! !, så i morse bliv det väckning 06.00 med fika och presenter
Och idag blir det tårtbakning och fika med klasskompisar, mormor och morfar, mfl.
Nej nu måste jag sätta igång!


Fyller femton idag!

Grattis älsklingen!!!!





Så här såg hon ut igår ( det är hon till vänster)

Städar lite, packar lite, slappar lite, bloggar lite........

 I morgon bitti 5.00 åker vi till Eskilstuna på terminens första danstävling ju, så i morgon är det uppstigning 4.00. Efter danstävlingen åker vi vidare till huvudstaden och kusinerna för ett dygn tilsammans med dom, ska bli trevligt.
Där blir det lite  shopping och lite överaskningar på söndagen  innan vi på  kvällen styr kosan hem igen, med förhoppningsvis bra placeringar för Den yngsta.
Den äldsta kommer hem i helgen oxå och kommer att vara hemma i två veckor för praktik på Radio Dalarna, ska bli skönt att få ha henne hemma!




Kusinfamiljerna!

En fantastiskt solig friluftsdag....

...är vad Den yngsta och hennes skola får idag. Jag körde upp till backen med grejer nu på morgonen och det blir en kanondag för de i solen idag.
Nuska jag åka iväg till min  blivande arbetsplats och hämta mitt nya schema, ska bli spännande, vem vet, hon kanske har satt in ett nattppass åt mig även där :):)



Ville bara uppmärksamma.....

....mina två mest aktiva kommenterare på bloggen. Jag är verkligen tacksam för alla skojiga och härliga kommentarer som  ni  har varje dag......


Här är dom!!


Lillan




...och  min Mor






Uppladdning......

Idag är det Onsdag, idag börjar uppladdningen............

Hämta de nya dräkterna
Pasta till middag
Promenader med mycket frisk luft
Träna hela kvällen
Stryka på stenar på dräkten hela natten
Hyfsat tidigt i säng ( för henne, dock inte för mig )

I morgon är det Torsdag, då fortsätter uppladdningen..........
Pasta till midd..........

Vad jag laddar för?
Men det är ju årets första discotävling på lördag!
Ja inte för mig då, men för Den yngsta, klart vi kommer laddade!




Den yngsta på Disco SM -06

Idag är det Tisdag......

....igen , så idag blir det fd jobbisar, men idag ska vi träffas lite senare eftersom jag börjar jobba kl 15.00, och därför åker direkt til jobbet efter daten.

Ikväll är det sista kvällen på hotellet, jobbar en extra helg 21-22, men då jobbar jag dag, så idag jobbar jag  till 23.00 för sista gången i livet!!!!,och hur känns det tror ni?
I fortsättningen  blir det seast 19.00!!!, Den yngsta trodde att jag skojade när jag sa det häromdagen.
Ja det känns fantastiskt att i sommar komma hem senast 19.00 på vardagarna ( 18.00 enligt solen!), och senast 16.00 på helgarna ( istället för 01.00).
Ja det är du verkligen värd A-L!!
ohh tack så mycket!, det var snällt sagt :)






Det blev ett halft rätt....

...., det blev Sarah Dawn Finer och den , måste man säga , smått fantastiska Caroline af Uggla som tog sig till finalen i globen. Faktum är att jag hade ändrat mig redan innan resultatet , och faktiskt ville att Lilli och Sussie och Star Pilots skulle vidare, hmm...jättekonstigt, jag har verkligen aldrig gillat Lilli och Sussi, men där ser man , man är aldrig sämre än att man kan ändra sig. Nu blir det Wallander på plus4:an.



Lugn och skön kväll....

....är vad det blir för mig denna lördag. Ska naturligtvis titta på Andra chansen, äta gott och ta ett glas vin. Sen blir det inte så mycket mer för min del eftersom jag går upp samma tid i morgon som idag, 4.30!



Den här dagen börjar härligt

.....jag ska nämligen bogsera Uffe oc hans gamla volvo till bilverkstan. Det här är ngt som jag verkligen inte gillar, eftersom vi blir så osams varenda gång om hur jag gasar, saktar in, rycker till och allt jag gör fel. Så nu har jag redan ställt in mig på att det här kommer att bli en riktig skitförmiddag!!
Så, nu känns det bättre!




Man skulle ha en sån här

Fenomenet Facebook....

....har jag aldrig brytt mig om att sätta mig in i, men mina fd jobbisar pratar oavbrutet om detta fenomen...-jag såg att den och den hade bla bla bla på facebook...m m, så i tisdags gick jag in och kollade, och vips så var jag registrerad och då var jag ju snabbt som sjutton tvungen att fortsätta kolla gamla släktingar och vänner från förr. Kul träffpunkt!
Idag är jag på den lediga sidan, men jag har en del saker att uträtta så jag ska ta en "prommis" upp till" Noret" och fixa lite saker.
I helgen jobbar jag igen, frukost , så jag missar inte Andra chansen på lördag. Jag håller tummarna för Sarah Dawn Finer och Star Pilots.






Tisdag........

....är det ju idag, och då är det som vanligt fika med fd jobbisar som står på schemat.Det är alltid trevligt och livssituationen har alltid förändrats för någon av oss varje gång vi träffas på ett eller annat sätt.  Man har sålt sitt hus, eller köpt ett hus,  fått nytt jobb , eller så har man bara med sig vanligt hederligt, smaskigt skvaller, och det duger bra det med.
Jag var på vårdcentralen igår igen angående min nu ett år långa förkylning, och jag fick dra min historia för ännu en ny läkare och sen fick jag som alla andra gånger ta prover , och nu ska han höra av sig om ett par dagar och då ska vi se hur vi ska gå vidare. Det börjar faktiskt kännas tröttsamt nu när det gått ett år med hosta och framförallt  att jag inte har någon smak och lukt, det är liksom inte lika kul att anstränga sig med matlagning om jag säger så, när inget smakar nåt.
Ja jag har i alla fall talat om att jag inte kommer att ge mig förrän de har kommit underfund med vad som är fel, sen får de göra hur de vill.



Impulsiv......

....får jag ofta höra att jag är, och det kan jag väl i och för sig hålla med om. Det mesta jag gör , gör jag mitt i en ingivelse.
Jag får en tanke och en vision och direkt ska den genomföras. Detta är på både gott och ont men oftast blir det ngt bra av det. Jag ser det i alla fall som en positiv sida hos mig, även om både min mor och Mannen ofta pustar när jag full av energi och entusiasm berättar vad jag har på gång.
I dag har jag i alla fall fått just en sån ingivelse och vision.
Jag ska köpa mig själv ett par bra och lätta längdskidor till nästa jul, träna de fjorton månadern som är fram till första söndagen i mars 2011 och sen vara med om cirkusen den 6/3 i Vasaloppsspåret från Sälen till
Mångsbodarna ( 3 mil)....förlåt ....jag ...menar ..Mora ( 9 mil)
Det vore väl en häftig grej att vara med om, det tycker jag i alla fal, vältränad blir man på köpet oxå.
Ja ja pustar nog min mor m fl , det får vi se hur det blir med den saken, men ni ska få se att morgonen den 1/3 i soffan framför  Vasaloppet  2009 blev en  riktig morot till att börja träna regelbundet, och att få kämpa och slita i Gustavs spår, Jag undrar om jag ska ha en eller två stavar, ähh jag kommer nog att behöva två! :)



RSS 2.0