....och frusit har jag gjort i två veckor.....



......... men nu så får det vara färdigfruset!!. Ja, det har varit lite torftigt här i bloggen men det betyder ju inte att mitt liv på nåt sätt varit det :).

Det har naturligtvis varit mycket jobb ( det brukar ju oftast vara det som gör att det inte uppdateras så bra ), jag har ju gjort mitt tio-dagar-i-rad pass så klart.
Jorden har även fått en ny invånare, ja kanske inte bara en, men i alla fall en som har en mamma som är en fd jobbis till mig, och som jag brukar träffa på tisdagar och ta en fika med. En stor och kraftfull kille blev det och jag ser verkligen framemot att träffa honom, Colin ska han heta, eller?, sa hon inte det?, nej just det, de har ju inte kommit på ngt namn än, men jag tycker att han ska heta Colin:), som Colin Nutley, som gjort så fina filmer som Änglagård m m.
Grattis igen och i efterskott!!

Annars så var i i Sundsvall i helgen och flyttade hem "Den äldsta", eller vi flyttade inte hem henne riktigt än, men alla hennes saker!
Det gick som på räls och det blev en supermysig helg med restaurangbesök och hotellövernattningar varvat med bärande och storstädning av kyl, frys och ugn mm.
Så till nästa helg flyttar hon till Dalom och återvänder inte till Sundsvall förrän till hösten :)

Idag har jag gjort en notering i almanackan att jag har bötjat min träning på allvar. Jag körde lite på cykeln i morse och i eftermiddag blir det powerwalk med grannen!





Först träning, sen.........





....äppelpaj!....:)

Och jag bara fryser och fryser.........


........kan det inte bara ge sig nån gång!. Jag vill ut och prova mina skidor, och jag vill kunna gå mina långa promenader igen. Usch vad den här kylan är hemsk!!!!

Annars så har jag jobbat idag, det är ganska lugna dagar så här efter alla helger, så man går där och pysslar lite och  har det allmänt mysigt faktiskt. Nu har jag ju gått på min tio-dagar-i-rad period så nästa fredag går jag av, men det går rätt fort än då de dagarna, tiden går ju fort när man har kul!!
 

När det är så här kallt ute så kan man inte låta bli att tänka på varmare dagar. Den här bilden är från den senaste resan med det glada gäng vi brukar åka med. I augusti är det dags igen! :)





Lediga dagar bara rinner iväg......



....och nu är det snart dags för en tiodagars igen. Idag är det ca -20 ute, så det är fortfarande för kallt för att kasta sig ut i skidspåren tycker jag, det är ju viktigt att första gångerna blir roliga menar jag, annars så finns ju risken att man tröttnar rätt snabbt :).

Annars så är det full rulle med olika val till gymnasiet för "Den yngsta", hon ska ju söka olika frisörprogram och det är otroligt höga intagningspoäng, nästan topp måste man ha, och det i sig är ju jäkligt märkligt med tanke på att det helt och hållet är ett yrke där man ska ha en viss läggning och känsla för att bli duktig, ja ja så blir det väl när det är många som söker.

"Den äldsta" har nu lämnat Dalarna och är tillbaka på studieorten, där man hör och häpna i går kväll hade -1 grad!!!, det är tydligen i Norrland man ska bo om man inte vill frysa inne.

Men vi kan inte påstå att vi fryser inne i alla fall, 30 grader vid soffan igår kväll igen tack vare den fantastiska investeringen vi gjorde i november, braskasetten. Tänk att vi gjorde nåt som var rätt i tiden för en gångs skull, nu när elpriserna sköt i höjden menar jag.

I helgen när vi satt framför hettan  vid tv:n så gick våra tankar till sommaren, konstigt, och vart vi skull resa i år. Vi ringde vårt resesällskap och  med gemensam sökning via nätet bokade vi till slut en resa till Kreta, jag har faktiskt aldrig varit där trots att jag älskar Grekland så det ska bli mysigt.

Här är resmålet:




Nu är julen över.......


....i alla fall i vårat hus. Tänk  när man tar fram alla ljus och stakar så tycker man att det är så mysigt så, men när det är dags att plocka bort allt ( ja innan det faktiskt), så kan man inte få bort det fort nog, torka ur fönstren lite och in med tulpanerna och då känns det verkligen, fast det är -25 grader, att snart är våren här!!


Nu är den bortplockad....julen!


 


Jag vet, en jättedålig uppdatering.........


.....men det har varit så mycket annat ju!. Julen, som var lugn, skön och mysig. Nyår, som också var skön och mysig med trevligt sällskap och god mat!
Nu är i alla fall allt som vanligt igen och det tycker jag är så skönt!
Skolorna är igång igen, och alla rutiner rullar på som vanligt, inget speciellt julschema på jobbet utan det vanliga rullande som vanligt. Ja, precis allt är som vanligt!

Allt, förutom att jag ska börja hårdköra i skidspåret, jodå, jag fick mina längdskidor i julklapp så nu måste träningen börja!
Nu har det ju varit lite kallt i spåret, så jag har ju inte fått en flygande start direkt, jag menar, ni kan ju inte begära att jag ska harva i spåret i - 28 grader, nej, nån måtta får det vara!
Så jag har klarat mig än så länge, men så fort termometern stiger och passerar -10, då jäklar!, Vasaloppet 2011 here i come!!!

I morgon är det dags för en efterlängtad fika med fd jobbisen, om hon nu inte ligger på förlossningssalen, hon ska nämligen få en liten vilken dag som helst, men hon har lovat att hålla igen så att vi kan träffas imorgon!

Annars så går livet vidare som vanligt, jag tackar gud för att vi skaffade den här insatsen till vår öppna spis för gud vad varmt och skönt vi har haft inne när det har varit så kallt ute. Igår när vi satt framför tv:n  och  den brinnande elden uppmätte innetermometern 31 grader!!!!, puhhh, lite väl varmt va???











...........och imorgon åker julen ut!!.......


RSS 2.0