Dansuppvisning, glögg och i morgon operation..



Idag är det äntligen 1:a advent! och tänk om det hade varit lite snö ute också!. Leksands julmarknad har nu passerat och vi har druckit glögg och ätit pepparkakor med grönmögelost och brie, precis som man ska, jojo här följer vi slaviskt alla traditioner!

Imorgon tar jag en sväng till lasarettet och opererar mig lite, det ska verkligen bli fantastiskt att få tillbaka både smak och lukt!, något jag faktiskt hade gett upp hoppet om.
Sen blir det nog till att ta det lite lungt några dagar, vi får se!

Jag har i alla fall fått en väldig julstämning här hemma, ljusstakar, stjärnor och en braskamin, snacka om mysfaktor!!


Här kommer lite bilder från idag!




























STÄMNINGSFULLT!!!!


Gymnasiebesök



Igår var jag och "Den yngsta" på besök på en av de gymnasieskolor som hon ska söka till hösten. Vi blev väl omhändertagna och lärare, elever och bitr. rektor tog sig verkligen tid med oss.
Det verkar var en jättetrevlig skola med bra resurser och mysig atmosfär, "Den yngsta" föll direkt -där vill jag gå!
Så det är bara att kämpa på med betygen, inte för att hon har dåliga betyg nu, utan för att det är helt galet höga intagningspoäng på alla frisörprogram. Förra hösten låg det på 275 poäng, vilket betyder tio MVG, och sex VG, som sämst!. Ja, det blir nåt att bita i det!!! kör så det ryker gumman!!

Annars så går jag på min jobbarperiod idag, nu blir det inte tiodagar i rad eftersom jag gör ett litet break mitt i och tar mig en sväng till lasarettet och tar bort en massa polyper på måndag, det ska bli skönt att få tillbaka smak och lukt efter ett år och åtta månader. Så den här julen ska det bli gott med julmat!
Apropå julmat så blir det promenad med grannen ikväll igen, hoppas att det inte regnar.





Är det dags eller?



Ja, jag har varit sämst på att uppdatera, men det har varit fullt upp denna ledighet.
På fredagaen direkt efter jobbet hämtade vi upp "Den äldsta" med pojkvän i Falun och fortsatte sedan mot huvudstaden och en senarelagd 50-årsöveraskning för Mannen.
Lördagen började med det den alltid brukar börja med när man har sina båda döttrar med till storsta`n, nämligen shopping.
Vid 16-00 slöt vi upp med övrig släkt vid stadshuset, och där informerades även Mannen om vad överaskningen innebar, studioinspelning!. han fick en text på vilken låt han skulle spela in, och vi gick med raska steg mot studion.
Väl framme föstes Mannen in i studion och vi andra skrattade gott åt hans nervositet och prestationsångest:=)
Men den skadeglädjen var kortvarig, sen föstes även vi tjejer/ kärringar in i denna studio för att lägga på körslingan! ( då var det ingen därinne som skrattade, jag lovar!). Bara de som hade lyckats slingra sig och vägrat gå in och dra sitt strå till skivan skrattade gott förstås. Ja, ja det var en kul grej och Mannen fick ett minne i form av en CD-skiva med sig därifrån, skoj!

Efter studiobesöket hade det bokats på en Fondurestaurang, fantastiskt gott!! Köttfondue till varmrätt med massor av tillbehör och såser och chokladfondue till dessert där man fick doppa frukter av alla slag och den som hade samvete kunde även doppa olka slags skumgodis som mashmallows m m, mmmmm riktigt gott var det!!
Verkligen ett jättebra koncept när man vill umgås mycket under måltiden och när man vill sitta länge och äta.

Annars så rusar tiden och snart är det avdent! Här i huset är alla stakar och stjärnor på plats, fönsterna är putsade och vissa gardiner bytta, MEN!! inget får tändas föränn tidigast lördag eftermiddag, varför lördag? det är väl på söndag man tänder?, ja egentligen jag vet! men eftersom Leksand har julmarknad lör-sönd så tänder alla när det blivit mörkt för julstämningen skull( det vore väl bara löjligt om Björnbomskan skulle sitta med strömbrytaren i handen ett dygn extra och tänka- nä,nä är det 1:a advent man tänder så är det!:(

Om någon undrar, och det hoppas jag verkligen, så fortsätter uppladdningen inför Vasaloppet 2011. Mina promenader( eller snart kan man säga joggingturer, för hastigheten ökar hela tiden) fortsätter, vi går en och en halv timme på tisdagskvällar ( ca 10.000 steg) och en timme och femtio minuter på torsdagsmorgnar ( ca 13.500 steg) så man känner verkligen att kondisen har förbättrats betydligt.
jag har faktiskt t om blivit beroende, jag riktigt längtar ut och gå, ett stadium jag inte trott har existerat jag har trott att folk bara "bullshitar" när de påstår att - det är som ett gift!. Men det kanske det kan bli!
Vi får se!



 





Så kan det gå!



 


Härliga måndag



Ja idag har jag en ledig måndag pch det känns härligt!. Igår var familjen ( inte "Den äldsta") ner till mamma och pappa. Vi grattade mamma för att hon fyllde år, och så fick pappa lite godis för att det ju faktiskt var fars dag också. Tack så jättemycket, det var som vanligt supergott och supertrevligt!!.

Idag är " Den yngsta" febrig och har ont i halsen så hon är hemma och kurerar sig så att hon ska vara fit for fight på fredag när det bär av till Halmstad på tävling igen.
Själv har jag en tid för efterkontroll hos Specksavers, där de ska kolla att allt är okej med mina linser, vad besvikna de ska bli när jag bara har haft de i EN gång på fem veckor, men jag får fasiken inte i dem, de vägrar släppa från fingertoppen!. Men de för väl ge mig lite tips idag då.





 

Jo, men det gick bra!



...tycker vi. Med helt nya danser både i singel och par, så får vi vara rätt nöjda med semifinal och en tiondeplats i singeln, och final och en femteplats i paren, där faktiskt en av domarna hade satt de som etta!
Eftersom det blev en tidigt avslutad tävling så var ju ett besök på Valbo köpcentrum och IKEA självklart. Det blev lite kuddar, ljus och smått och gott.

Nästa helg laddar vi för rikstävling i Halmstad, och då blir det Fre-sönd på hotell, det blir mysigt:=)



Kupolenkväll


Igår slutade jag 15.00, och då hämtade jag "Den yngsta" och sen åkte vi till "kupan" och schoppade lite, ja man behöver det ibland. Hon fick tag i en jacka( äntligen), en halsduk, ett par vantar, en tröja och ett diadem. Jag då?? nej jag köpte inget, men jag fick lite mat på Palatset i alla fall. Jo! lite fars-dag- presenter blev det föresten, så nu var det klart.

I helgen är det återigen danstävling, denna gång i Sandviken, så vi åker bara över lördagen.
Så nu är det uppladdning med pasta, pasta och pasta.
På söndag åker vi till " sörboskogen" och gratulerar mamma( som fyller år) och pappa som ju är just pappa, och de ska ju firas lite extra på söndag!
Det ska bli gott med lite porterstek!





Födelsedagsbarnet som gör en fantastisk porterstek!

Och hur går det med uppdateringen tycker du??......



.....den frågan fick jag i lördags, men jag har sagt det förut och jag säger det igen, det blir inte så mycket bloggande när jag jobbar helg, andra saker prioriteras.
När man kommer hem vid halv fem lörd-sönd så är det middag, tv och framförallt så känns det som att det inte är riktigt läge att sätta sig vid datorn på kvällen när man varit borta från familjen hela dagen, jag vet inte, men då vill man umgås lite....

Men nu har halva långpasset gått, nu är det bara "en normal" arbetsvecka, som alla ni vanliga människor jobbar kvar, så nu känns det lätt. Kanske blir det mer bloggande nu, vi får se!



 

 

Vi var till kyrkogården i lördags, och tände ljus för nära och kära som inte är med oss längre. Det är så fantastiskt vackert med alla dessa ljus 


RSS 2.0