Jag har så smått börjat.......




.....göra vinter för  mina blommor, och jag har bytt ut mina pelargoner mot tallris....
Välkommen vinter!


 


Nya batterier....



Så här kommer några höstbilder, tagna innifrån genom fönstret








 

 


Vintervindar.....



...jo det är vinter i luften. Det blåser och jag känner inte alls för att gå ut idag. Sitter helst inne med en pläd över benen, en stor kopp te och en bok.........men vakna! jag har annat jag planerat in idag, långpromenad med grannen , bankbesök, handling och en sista städrunda där helggästerna ska bo.
Eller?......kanske...... så tar jag den där pläden istället.....:)









Dagens vackra ting

 

...mitt gröna mosshjärta på dörren


Batterier......



Det började igår med att Mannen inte  fick igång "jobbarbilen", ....batteriet. Idag tänkte jag ta några vackra höstbilder när solen sken så vackert och träden började övergå i rött med vår lilla kamera, ..........batteriet.
Nu sitter jag här vid datorn och kan knappt få den att göra nåt som jag vill med pekdonet, ......jag tror det är slut på batteriet!......




Nu är den här.....hösten



.... men vi får vara tacksamma för de vackra sensommardagar vi fått. i lördags satt vi tjugo personer på vår altan ( i och för sig inglasad), men ändå 25 grader varmt på eftermiddagen, fantastiskt!.
Idag är temperaturen en annan. Höst i luften, soligt men väldigt frisk luft, och definitivt inga 25 grader.
Ledig dag idag, lite plock inför helgen som tyvärr är en jobbarhelg, synd då det är marknadstider, och i och med det även påhälsning av Stockholmssläkten, men jag är inte ledsen för det, marknaden kan man för länge sen och släkten träffar jag ändå eftersom arbetstsdagarna inte är så långa när det är helg.
Så det blir nog bra ändå!






Dagens vackra ting



...mina kylskåpsmagneter, :)

Idag är det vanlig söndag......



....och det  är dags för dansträning i falun igen för Den yngsta. Och jag tar som vanligt en fönstertittar förmiddag på Faluns gator , medans hon tränar dans.
Annars så hade vi halva släkten här igår på lite smörgåstårta och djungelmums. Vi firade Den äldsta som ju passerat tjugoårsstrecket och  blivit sååå vuxen!
Det var som vanligt , när vi träffas allihop, supertrevligt och mysigt på alla sätt och vis. Jag förstår inte varför vi inte träffas oftare?, men det är väl kanske just därför det blir så trevligt jämt, för att vi inte träffas så ofta.
Som det är nu så hinner det byggas om, färgas hår, bytas ögonfärg och tattueras m m på alla möjliga människor, så det är som första gången nästan varje gång, kul!
 Så var ju" pojkvännen " med och träffade släkten för första gången också, måste säga att han skötte sig exemplariskt. Han hade rätt svar på alla frågor, pratade alldeles lagom mycket, log på rätt ställen, skrattade på rätt ställen och såg jätteintresserad ut när Mannen berättade ingående om resan som varit till Polen/ Tyskland. Han fick +++++, av fem möjliga :)

År det en vanlig dag?, är det en vanlig dag.......



.....nej det är ingen vanlig dag, för det är jonnas födelsedag, hurra, hurra, hurraaaaaaa!!!!!

Ja, idag fyller hon 20-år "Den äldsta". Idag blir hon vuxen alldeles på riktigt.
Jag kan verkligen inte tro att det är tjugo långa är sen vi träffades första gången på Mora BB. Hon var en alldeles bedårande liten tillplattad krabat som  ville  lämna mammas mage snabbt och lite upp och ner, men det gick så otroligt smidigt och lätt, inte alls jobbigt som alla sagt! Och det är just så allt har varit med denna ljuvliga människa, lätt och smidigt!
 
Stort grattis idag , världens bästa 20- åring, och ha en härlig dag med "pojkvän" och " tjejgäng!, så ses vi på lördag

Love you!!!<3 3<3


 


Idag är hon nitton.........





...men imorgon är hon tjugo!!!!!







Nej, nu går jag och lägger mig....



.......tror jag. Jag känner mig faktiskt lite mör efter prommisen i eftermiddags, lite mör i benen liksom. Jaha, det är det som kallas otränad, ja men då vet jag!

Kanske man ska passa på att läsa en god bok, nu när man är ensam, jah fick faktiskt en från bokklubben idag med posten.
Utpressningen, av John Grisham. Den verkar rätt bra, men den känns för tjock på nå`t sätt, jag har bara läst pocket i flera månader nu,, och det här är en inbunden bok på  över fyrahundra sidor. Orkar jag det?

Ja, ja, jag ger den en chans. Om den inte har fångat mitt intresse inom tio minuter så vet jag att den aldrig blir läst, vi får se!



Ja, jag jobbar vidare......



....och nu har jag fyra dagar kvar till ledighet. Jag har alltså jobbat sex dagar nu och på fredag går jag av min  "tiodagar- i -rad " period, och jag måste säga att timingen var bra för på fredag kväll kommer ju den övriga familjen hem, och sen blir det 20-års kalas för " Den äldsta" på lördag.
Tänk vad tiden rusar!!!!

Annars så var Polengänget på Krakows gator och torg och sprang igår på förmiddagen, och på eftermiddagen besökte de saltgruvan Wieliczka, jag vet inte så mycket om den, men de var oerhört fascinerade av hur vackert det var där.
Idag åker de till Berlin och kommer fram till vandrarhemmet där ikväll`, och imorgon får de tillbringa hela dagen i storstaden och shoppa loss!



Dagens vackra ting




En vit dalahäst som jag har fått av " Den yngsta" en jul, hon har gjort den själv och jag fick två stycken likadana

....och jobbarveckan fortsätter



....men vad gör det, jag har ju ändå ingen familj hemma. Det börjar faktiskt kännas lite tomt nu efter fyra dagar.

Vad gäller Polenresan, så besökte de Auschwitz och Birkenau igår. Jag pratade med "Den yngsta" igår, och hon tyckte verkligen att det var fachinerande och hemskt och berättade utförligt saker de sett och fått berättat. Ändå kan de inte riktigt ta in det och förstå att detta hemska faktiskt har hänt, hänt alla dessa miljoner människor!

Hon berättade bland annat att de hade fått se bilder på glada kvinnor och barn som skrattade och var lyckliga i väntan på den efterlängtade duschen de hade blivit lovade, och att de på uppmaning av lägercheferna hade vikt ihop sina kläder och tillhörigheter i fina, prydliga högar  så att de "- lätt skulle hitta de efter duschen".

Men de kom naturligtvis aldrig ut från duschen mer, i alla fall så behövde de inte några kläder mer............





Känns inte riktigt läge för en "dagens vackra ting" bild

Hoppas på sol!



Idag är det en kort dag på jobbet. Hoppas att det blir lika fint väder idag som det var igår, för det är ju faktiskt så här, jag slutar 16.00 men enligt solen är ju klockan bara 15.00, och då kan jag ju faktiskt sätta mig i solen i minst två timmar, det känns bra!







Dagens vackra ting


...... fick jag av min mor i födelsedagspresent för flera år sen. Den är alldeles lagom sliten


De har sovit på havet......



.....inatt, och jag sov här. "Den yngsta och Mannen har rest till polen / Tyskland på klassresa för att besöka ett antal koncentrationsläger och nu på morgonen har de kommit iland i polen, Gdynia.
Därifrån åker de idag till krakow, där de bor inatt. Imorgon besöker de det första lägret, Auschwitz.
Men jag jobbar på som vanligt, och det känns helt okej när de ändå är borta. Igår fick jag oväntat besök.... nej, jag hade inget Gevaliakaffe, men det behövdes inte heller för hon dricker hellre te. "Den äldsta"  stod på trappen och frös när jag kom hem och kom inte in ( nu när jag är ensam låter jag inga nycklar ligga på nåt hemligt ställe ute), så vi tog en mysig middag på Restaurangen .
Ikväll kommer hon tillbaka med pojkvännen och då blir det hårfärgning och plankstek.





Dagens vackra ting



....fick jag en jul av Den äldsta......



Små vackra ting...........



.....är jag svag för.....








 

 

 


Jag har faktiskt lite höstångest jag också......



....och det brukar jag inte ha. Jag tillhör de som tycker att var säsong har sin tjusning, men just den här sensommaren så vill jag faktiskt ha kvar den lite till.
Kom på mig själv med att redan sitta och kolla efter resor inför nästa sommar, men stopp nu, innan dess ska vi faktiskt ha en härlig höst ( hoppas vi) med mycket löv och solsken, Sen kommer julen med alla ljus och all snö ( hoppas vi ).
Sen får vi ett härligt sportlov med sol och massor med snö och skidåkning (hoppas vi). Och efter det kommer våren med sol och kaffe vid husväggen och sen har vi sommaren tillbaka!!, med semester och allt vad den innebär!.
Men till dess är det ju några dagar kvar :(

Måste pigga upp mig med lite fler härliga sommarminnen


 

 
























 


Härlig kvällspromenad



Har precis kommit hem från en härlig långpromenad med grannen. Tänk att gå precis vid vattenbrynet, i solen, i bara linne och bara rensa hjärna och tankar i en och en halv timme. Superskönt verkligen!

 




Bara en liten somrig bild från  i somras på mina älsklingar<3


Vackert väder, fika med fd jobbisar och rask långpromenad med grannen....



....det är sammanfattningen av tisdag 15/9-09, i stora drag. Det blir också handling, matlagning, förhör till prov, men vem ... är intresserad av de sysslor som ingår i alla kvinnors vardag?.

Just nu går jag min dagliga bädd- och dammsugsrunda, det gör jag alltid efter duschen på morgonen, men som sagt, vem är intresserad av det?

På förmiddagen ska jag ju träffa en av fd jobbisar och ta en skvallerfika, undrar om hon har blivit nå tjock? det var ett tag sen vi sågs nu, hon äter ju rätt mycket bullar :):)


...vi pluggar andra världskriget......



På fredag åker ju "Den yngsta" och Mannen till polen med klassen, och där ska de besöka ett antal koncentrationsläger. Inför den resan har de fått läsa och tittat på många filmer om just andra världskriget.
På onsdag är det prov så nu sitter vi på vår soliga veranda i 25 graders värme och pluggar andra världskriget, vi har det såååå mysigt!


 

 










Min lilla "plugghäst"<3





Sådär ja!



Gnistrande rena fönster!!!










 

Både köks- vardagsrum- och toalettfönstret fullkomligt gnistrar!!


Ledig månd, tisd.....




....ja, från jobbet alltså. Det är ju alltid en hel del annat att göra här hemma istället.
Idag var det fönsterputsning som var prioritet ett. Efter allt regnande så såg fönstren verkligen hemska ut. Jag måste ta den inglasade verandan på framsidan också nån dag, det känns som ett heldagsprojekt, jag måste bara vänta tills jag hittar rätta motivationen bara.

Annars är det Tisdag imorgon och fika med fd jobbisar, det var ett par veckor sen sist nu. Sen är det ju promenaddags, uppladdningen för vasaloppet 2011 fortsätter. Ska promenera med grannen tisd och torsd, och cyklar på min orbitrek onsd och sönd, sen när snön kommer så blir det till att slita i skidspåret. Får se om jag får med grannen hon skulle "suga på den lite" :)



......och sängen






Dans och målarhelg



Igår var det första tävlingen för den här säsongen för "Den yngsta". Det var en skittävling i både singel och par faktiskt, men men, som hon själv sa - det här var bara en uppvärmning inför den här säsongen, det går bättre nästa gång( skön inställning!).

Vi har hunnit måla om  "Den äldstas'" rum också. Eftersom hon bor i Sundsvall just nu, och har tagit med alla fina saker dit, så stod det bara kvar saker som ingen ville ha, så hastigt ock lustigt målade vi om hennes rum i blått!! ( en färg som jag aldrig har velat ha någonstans), och bytte ut lite saker och vips!, så blev det ett jättefint  rum! 
Titta själva!

Vitt trägolv, vita väggar och vitt tak!





.....och leksandsfärger i alla textilier, precis som "Pojkvännen" ville ha det!


En hel dag i färger



Slutade tre och trodde i min enfald att det skulle bli en lugn och skön eftermiddag
Väl hemkommen möts jag av en ivrig dotter som PLÖTSLIGT har kommit på att hon ska bli brunett, NEJ!, sa jag bestämt, vi betalade faktiskt tusen riksdaler för en månad sen för en väldigt ljus slingning hos frisören.

Men ni vet hur det är, efter lång övertalning ( eller den kanske inte var så lång vid närmare eftertanke) så  fick det stackars barnet, som har en såååå hemsk utväxt, under förutsättning att hon betalar själv naturligtvis köpa färg på Kicks, och jag lovar att göra jobbet.
Det hör till historien också att för att ett ljust slingat hår ska bli mörkt så måste man först färga håret rött ( det röda pigmentet tar tydligen upp det ljusa bättre än de bruna gör ) och sedan göra om proceduren igen med en brun färg. Ja, ni kan ju själva förstå att  det var ju nästan så att jag missade IDOLPREMIÄREN, jag fick springa lite emellan badrum och vardagsrum.
Jaha, och hur blev resultatet, jo, så här, och hon blev nöjd och då är jag det också!


..före.....





....och efter......



Som om jag hade det på känn....



...när jag var ironisk i mitt inlägg igår om svininfluensan, så kände jag mig lite risig imorse när jag vaknade.
Har hostat  inatt och hade huvudvärk och lite känning i luftrören, men men man ska inte måla f.. .. ......, jag är ju under behandling för min långvariga polyperhistoria så det kan ju ha nå`t med det att göra, vi får se!, nöff!!!

Appropå svininfluensan.........


.......så känner jag mig lite "svinig".........








Halsmusklerna fick jobba hårt för att hålla upp den näsan , kan jag säga!



Go girl!!



Idag är dagen då Vännen läggs in för att  bli en friskare vän. Jag hoppas och tror att " det sjuka" försvinner för gott, och att de kan få den riktiga familjeglädjen tillbaka, det har de verkligen gjort sig förtjänta av.

Go girl!!, vi ses om några dagar!

Restlunch.......


....blev det idag, lite överblivna köttbullar, grönsaker, rösti och västerbottenpaj sen helgen, helt ok!



 

 

Det känns som om min fd jobbis, som jag skulle ha fikat med idag, inte njuter full ut till den här bilden ( hon ligger nämligen i magsjuka stackarn:(  Krya på !!!


RSS 2.0